В центрі «Бузок» демонструються одночасно дві виставки - «KUMOVSTVO» та «Графіка + кава»

Ольга Телипська  |  Неділя, 24 листопада 2013, 01:01
Цього тижня в харківському інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрили одразу дві виставки - «кавової» графіки та «позитивного» живопису. Харківські художники-реставратори В'ячеслав Шуліка та Максим Кілочко є авторами першої виставки «KUMOVSTVO».
В  центрі «Бузок»  демонструються  одночасно дві виставки  - «KUMOVSTVO» та  «Графіка + кава»

У галереї вони представлять свій, як самі ж і підкреслюють, «позитивний» живопис. Як наголошують організатори виставки, роботам митців притаманна декоративність на межі пафосу, покликана породжувати позитивні емоції.

Отож, виставка «KUMOVSTVO»  – це спільні роботи двох харківських митців в галузі реставрації. Спільні твори мистецтва В’ячеслава Шуліки та Максима Кілочка завжди супроводжувались творчими складовими, які виражались у спільних пленерах та дискусіях про цілі і сенс мистецтва. Дещо провокуюча назва виставки обумовлена не тільки тим, що автори є кумами один одному, а й підкреслює той командний дух, який є невід’ємною частиною їхньої спільної роботи. Незважаючи на різницю технічних підходів, автори своїми роботами демонструють позитивний, життєствердний початок, виставляючи на передній план пафосну декоративність, покликану народжувати саме позитивні емоції.

Оксана Коржик водночас у «Бузку» представила свою виставку «Графіка + кава». Картини пані Оксани виконані в нетрадиційній графічній техніці з використанням кави. Формат робіт авторки, попри невеликий розмір, вміщують в собі і ціле оповідання, і казкових та навіть міфічних персонажів  з їх  уявленнями про світ та своїми виокремленими поглядами на життя. В картини Оксана Коржик заклала глибокий зміст, який кожен розкриватиме для себе по-своєму, і при тому авторка створила прості і зрозумілі композиції. Поєднуючи техніку графіки з кавою, Оксана створює надзвичайні картини, образи казкового життя з гротескними наспівами.

Оксана всебічно розвинена, багатогранна особистість. Працює медичним працівником, виконує відповідальну і складну роботу, все ж вирішила знайти відраду і для себе. У вільний від роботи час, Оксана малює. І не просто малює, а оповідає нам філософію життя, світу, цілого всесвіту. За кожною роботою простежується історія, глибока думка, відбиток буття. Тут ми бачимо і ляльковода, і генія, і ізгоя. Кожен образ наділений глибоким психологічним портретом .

Оксана Коржик є учасником фестивалю-фантастики «Зоряний міст», а також брала участь у спільній виставці з експресивною київською письменницею  Ладою Лузіною.

Довідка

В’ячеслав Шуліка – художник-реставратор, живописець, іконописець. Кандидат мистецтвознавства, член Національної спілки художників України, доцент Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Народився в Харкові в 1976 році. Закінчив Харківські художнє училище і академію дизайну та мистецтв, з 2000 по 2003 рік навчався і працював в іконописній школі при храмі Святих апостолів Петра і Павла (Харків). У 2010 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата мистецтвознавства за темою «Церковний живопис Слобожанщини середини XIX – поч. ХХ століття». Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок.

Максим Кілочко – художник-реставратор, живописець, іконописець. Викладач спеціальних дисциплін у Харківському художньому училищі. Народився в Харкові в 1985 році. Закінчив Харківську академію дизайну та мистецтв (спеціалізація «реставрація творів мистецтва»). Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок.

Оксана Коржик народилася в 1972 році в місті Попасна Луганської області. Закінчила художню школу, працювала в Будинку піонерів і школярів керівником гуртка скульптури. У 1992 році закінчила Артемівський педагогічний коледж, в 1994 році – Харківське медичне училище № 2. Працює в дитячій лікарні гіпсовим техніком.

Роботи Оксани Коржик:

 

 

comments powered by HyperComments