Харківський Євромайдан шукає волонтерів та закликає їхати до Києва

Світлана Шкурай  |  Вівторок, 3 грудня 2013, 15:50
Кілька сотень харків'ян прийшли до пам'ятника Шевченку 2-го грудня підтримати київський Євромайдан. Учасники акції швидко утворили чергу до мікрофону, аби висловитись та підбадьорити інших, а організатори шукали волонтерів.
Харківський Євромайдан шукає волонтерів та закликає їхати до Києва

Мітинг почали з гімну України. «Нам нарешті посміхнулась доля, про яку співається в нашому  гімні. Будь-яка влада, зміниться вона чи ні, ми, громадяни,  маємо її контролювати.»  - вважає протестувальник Віталій. «Ми за встановлення відповідальної демократії в країні» - підкреслила координатор Надія Савинська.

Цього разу люди виходили і співати, і читати вірші. Але більшість висловлювала сподівання та надії щодо цієї акції.  Учасники мітингу цитували Шевченка і наспівували Пономарьова, скаржилися на відсутність національної ідеї та дякували міліції за охорону порядку. «Хто скаче, той європеєць!» - вигукували мітингарі, стрибаючи та струшуючи сніг  з одягу.

Говорить Надія Савинська

«Будь-хто, хто хоче допомагати роздавати листівки у своїх районах, клеїти оголошення, роздавати стрічки, ми просимо підходити до будь-кого з організаторів» - кажуть координатори. Особливо харківському Євромайдану потрібні  дизайнери для створення листівок. На стрічки, друк  та інші необхідні для мітингу речі громадяни збирають гроші разом. Про  витрату коштів звітують щодня в соціальних мережах.

Організатори також закликали їхати до Києва, обіцяли  допомогу у придбанні квитків до столиці тим, кому фінанси не дозоляють. Щоб ніхто не заблукав і не забув, для чого їде, в Києві харківських протестувальників зустрічатимуть тамтешні активісти.

Місцевий «Майдан» має свої сторінки в соціальних мережах «ВКонтакте» та «Facebook», де можна знайти свіжу інформацію від організаторів. Обидві мають назву «#Євромайдан #Харків».

comments powered by HyperComments