ЄвроМайдан: Сергій Жадан з «Собаками у космосі» закликав харків’ян до змін

Світлана Шкурай  |  Четвер, 5 грудня 2013, 16:20
На сцені музика, на головах людей – пов'язки з написом «Уряд – у відставку!» Ввечері 4 грудня на харківському ЄвроМайдані біля пам'ятника Тарасові Шевченку пройшов рок-концерт за участі місцевих гуртів. Протестувати під музику стало веселіше, і до щоденних відвідувачів підтягнулися інші харків'яни, переважно молоді люди.
ЄвроМайдан: Сергій Жадан з «Собаками у космосі» закликав харків’ян до змін

На ЄвроМайдані було морозно, але весело. Сергій Жадан, «Собаки у космосі», «Достоєвський ФМ», «Папа Карло», «URBANISTAN» та інші виконавці пропонували погрітися під свої пісні, а публіка стрибала і підспівувала.

«Молоді більше було через концерт, а інші люди років 40 і більше, мабуть, звикли просто приходити щодня» - вважає студентка Аня  Денисенко. Дівчина приходить на ЄвроМайдан доволі часто, приводить друзів і співає пісні під гітару.

Хоч студентів і побільшало, але свої прізвища готові сказати далеко не всі, все ще побоюються що про їхні «вільності» дізнаються у виші. Студентка Тетяна теж відмовилася представлятися повністю. Дівчина намагається знайти спосіб і висловити свою думку, і вдало скласти сесію: «Я хочу підтримати людей, які стоять зараз у Києві. Я ходжу на пари кожного дня, не пропускаю, але все ж таки ввечері я знаходжу час».

Майбутній викладач Сергій, за його словами, відправив кількох своїх друзів до столиці, а сам залишився в Харкові, каже, що хтось має бути і тут. «Якщо протягом пари днів після повернення президента, він не подасть у відставку, то я вже не бачу мирних вирішень цього питання. Треба буде їхати» - додає він.

Між виступами до присутніх зверталися організатори та учасники  мітингу

Проте є і студенти, які приходять на харківський ЄвроМайдан чи не з першого дня. «Я за євроінтеграцію і за зміну влади. Президент і уряд мають цивілізовано піти» - говорить Влад Петренко.

«Я автостопом проїхала всю Європу. Я хочу, щоб ви побачили Європу, щоб ви могли пожити, щоб якщо вам щось не подобається, ви могли це сказати» - говорить держслужбовець Світлана Гнипа.

Ті, хто приходить підтримувати ЄвроМайдан, наголошують на потребі в свободі слова, боротьбі з корупцією та необхідності в європейських цінностях, яких так бракує, на їхню думку, Україні. 

comments powered by HyperComments