Цілуйте! Цілуйте жінок в доступні і важкодоступні місця, цілуйте чоловіків, в бороді відшукуючи рот!

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 6 липня 2009, 08:47
Отже, 6 липня – Всесвітній день поцілунків. Цього дня всі охочі можуть «обмінюватися своїми душами» на повних правах. Свято вперше вигадали у Великобританії. А два десятки років тому він був затверджений Організацією Об'єднаних Націй.

У багатьох містах цього дня проходять конкурси поцілунків, учасники яких мають шанс виграти різні призи і подарунки. Отже, осмілюйтеся, встановлюйте рекорди «поцілунків»!

Як з'явився поцілунок? Більшість знаючих людей стверджують, що авторство першого поцілунку не встановлене. Він не був винайдений, як електрика або телефон. Він не був названий іменем людини, яка першою з'єднала свої губи і тут же роз’єднала їх з характерним звуком, залишивши мокрий відбиток на щоці подруги чи друга. Та й, взагалі, не так важливо, звідки взялося слово, що означає це дія. Набагато цікаво дізнатися, чому з'явилася само дія, але з цього приводу вчені антропологи, історики і філософи досі не зійшлися в думці.

Також цього дня…

… у1687 році Ісаак Ньютон опублікував в Лондоні відомі «Philosofiae naturalis principia mathematika», які містили виклад найблискучіших відкриттів автора в області в області прикладної математики, астрономії і фізики, у тому числі і теорію всесвітнього тяжіння. Яблучко аукалося…

1785 – долар став національною валютою США.

1854 – в Джексоні (Мічіган) супротивники рабства створили Республіканську партію США.

1885 – Луї Пастер успішно випробував вакцину проти сказу на хлопчику, якого укусив скажений собака. 9-річний Жозеф Мейстер став першою людиною, що вижила після зараження сказом, і на все життя зберіг подяку своєму рятівникові, до кінця своїх днів пропрацювавши сторожем в Інституті Пастера і дбаючи за могилою ученого. Після вторгнення гітлерівських військ до Франції в 1940 році Мейстер вирішив за краще накласти на себе руки, ніж дозволити нацистським мародерам поглумитися над могилою Пастера.

1928 – у Нью-Йорку відбувся перший в світі повністю озвучений кіносеанс.

1936 – на параді фізкультурників в Москві вперше з'явилося гасло «Спасибі товаришу Сталіну за наше щасливе дитинство».

1954 – Елвіс Преслі записав першу пластинку.

1994 – на екрани США вийшов фільм «Форрест Гамп».

Про великих світу сього

6 липня 1904 року народилася Тетяна Пельтцер, радянська акторка театру і кіно, народна артистка СРСР, лауреат Сталінської премії 1951 року.

1925 – Біл Хейлі (справжнє ім'я Уільям Джон Кліфтон Хейлі-молодший), американський виконавець, з якого пішов відлік ери рок-н-ролу.

1937 – Ада Роговцева, актриса театру і кіно (фільми «Вічний заклик», «Овід»).

1940 – Нурсултан Абішевіч Назарбаєв, перший президент Казахстану.

1943 – Юрій Маліков, засновник і керівник ВІА «Самоцвіти».

1946 – Сильвестр Сталлоне, американський кіноактор, сценарист, продюсер, режисер, Рембо, Рокі.
1946 – Джордж Уокер Буш (George Walker Bush), 43-й Президент США, колишній губернатор штату Техас, син 41-го президента США Джорджа Буша (George Herbert Walker Bush).

Не чокаючись

6 липня 1893 помер Гі де Мопассан (справжнє ім'я Анрі Рене Альбер Гі де Мопассан, французький письменник.

1934 – Нестор Махно, революціонер-анархіст. Пройшовши тисячі боїв, він помер в Парижі від кісткового туберкульозу.

1971 – Луі Армстронг, видатний американський джазовий музикант, лідер джаз-бендів, композитор.

2008 – Нонна Мордюкова, радянська і російська кіноакторка, лауреат Сталінської премії (1949), Народна артистка СРСР (1974).

У Харкові

У 1910 році в ці дні почалося будівництво трамвайної лінії по вулиці Пушкінській.

 

comments powered by HyperComments