П'ємо за кмітливість: 5 березня — день народження степлера

Четвер, 5 березня 2009, 08:24
Саме цього дня були запатентовані дві речі, що практично врятували людство: степлер, нащадок веселої штуки дироколу, і потрійне пневматичне залізничне гальмо, за яке теж напевно знайдуться охочі міцно випити.
П'ємо за кмітливість: 5 березня — день народження степлера

Також цього дня

У 1558 Медик Франсиско Фернандес був посланий королем Іспанії Пилипом II до Мексики для вивчення невідомих європейцям рослин і продуктів харчування. Невідомо, що він ще звідти привіз, але ця дата вважається днем появи тютюну в Європі.

У 1778 р. в Харкові з'явилися перші клавішні музичні інструменти. Газета «Московські відомості» від 5 березня 1778 р. помістила оголошення про запрошення тих, що «знають вчити на клавікордах» до Харківського колегіуму.

У 1868 г.в Англії К. Гулд запатентував степлер.

У 1872 р. Джордж Вестінгауз патентує потрійне пневматичне залізничне гальмо.

1901 р. «Анафема!» — оголосила Російська православна церква Льву Толстому. У вирішенні Синоду мовилося: «Відомий світу письменник, росіянин за народженням, православний по хрещенню і вихованню своєму, граф Толстой, в спокушанні гордого розуму свого, зухвало повстав на Господа і на Христа Його і на святе Його надбання...», і ще багато всякого мовилося. А ось Чернишевський (на думку Даниїла Хармса; див. його літературні анекдоти) мав на рахунок Льва Миколайовича наступну думку: «Всі писатілі хорошії, а Толстой хамм. Патамушто графф», – записав він в щоденниках.

У 1940 р. було утворено літакобудівне ОКБ Сухий. З цією назвою пов'язані нерідкі курйози: наприклад, в строгій офіційній документації часто прослизало несподівано веселеньке «ОКС Бухой».

В 1946 р., виступаючи у Вестмінстерському коледжі в Фултоні, Черчілль вимовив слова, що стали історичними, «Від Щецина на Балтиці до Трієсту на Адріатиці над Європою опустилася залізна завіса», що розділила Європу. І почалася «холодна війна».

У 1953 на дачі в Кунцеві о 21 годині 50 хвилин у віці 73 років помер від крововиливу Й.В. Сталін, диктатор СРСР з 1923. І лише рівно три роки потому Президія ЦК КПРС постановила ознайомити всіх комуністів і комсомольців з доповіддю Н. Хрущова про культ особи Сталіна.

У 1989 р. Майкл Андерсон Гудвін, засуджений до страти, яка була замінена пожиттєвим ув’язненням, помер на унітазі внаслідок нещасного випадку в Центральній виправній установі в Південній Кароліні, США. Гудвін сидів на нержавіючому сталевому унітазі, дроти навушників були підключені до телевізора. Він був миттєво убитий електричним струмом. Ось і вийшов класичний електричний стілець. В усіх відношеннях.

У 2000 р. англійські вчені вперше в світі провели успішну операцію з клонування свиней.

Про відомих світу сього

У 1760 р. народився Кацусіка Хокусай, японскиий малювальник, майстер ксилографії. За своє життя він намалював приблизно 30000 картин, в середньому 2 шт./день. Сам він називав себе старим, схибленим на мистецтві.

У 1827 р. на світло з'явився Леонід Глебов, український послідовник Езопа. Байкар, простіше кажучи, надав неоціниму послугу абітурієнтам театральних ВУЗів, які на вступних іспитах неодмінно намагаються підкорити серця вступної комісії одним з його творінь.

У 1871 г. – героїчна жінка Роза Люксембург, один з керівників і теоретиків польської соціал-демократії, леворадикальної течії в німецькій соціал-демократії і 2-му Інтернаціоналі. Один з організаторів «Союзу Спартака» і засновників КП Німеччини (КПН).

У 1928 р. – Габріель Гарсіа Маркес, колумбійський письменник, лауреат Нобелівської премії, автор романів «100 років самоти», «Осінь патріарха» та ін.

У 1955 р. – Орнелла Муті (наст. ім'я Франческа Ровеллі), італійська кіноактриса.

А в 1958 р. в Харкові народився Володимир Бессонов. З 10 років почав займатися футболом в дитячо-юнацькій спортивній школі під керівництвом свого першого тренера Михайла Наседкіна. Заслужений майстер спорту СРСР.

Не цокаючись...

У 1953 р. помер Сергій Прокоф’єв, російський радянський композитор («Ромео і Джульєта», «Олександр Невський», «Попелюшка», «Петя і вовк»).

У 1992 р. — Євген Євстігнеєв, російський актор («17 миттєвостей весни», «Біг», «Собаче серце», «Бережися автомобіля», «Золоте теля», «Старики-розбійники», «Місце зустрічі змінити не можна»).

 

comments powered by HyperComments