17 лютого – день красних молодців та добрих девиць

Вівторок, 17 лютого 2009, 08:26
Сьогодні деякі посвячені відмічають День спонтанного прояву доброти. Як саме вони це роблять – загадка, тому що свято було засновано зовсім недавно міжнародними благодійними оранизаціями. Але підключивши (уяву) та прийнявши (для релаксу), вигадати варіанти святкування можна.
17 лютого – день красних молодців та добрих девиць

Вважається, що в цей день людям треба намагатися бути не просто добрими, що само собою розуміється, а добрими безмірно, безкорисно і, як то кажуть, з усією дурі. Наприклад, зібрати всіх бабусь з району і з веселими піснями переводити їх через дорогу. Туди і назад. Цілий день.

Люди освіччені навіть кажуть, що американці сьогодні святкують Національний день попойки. Що ж, кожен біситься з жиру, як вміє.

А ще в цей день...

...в 1864 р. Відублося перше в історії успішне бойове застосування підводного човна. В чарльстонській бухті підводний човен Конфедерації «Г. Л. Ханлі» потопив паровий шлюп Союза «Хаусатонік». І було це за часів Громадянської війни в США.

У 1983 р. стався «день народження» Ада. В сенсі мови програмування. А більше ми про нього нічого не скажемо: якщо ви в курсі – вже немає чого, якщо ні – нема сенсу.

У 2002 р. члени трупи петербурзького театру Маріїнського, що летять до Нью-Йорка, розпивають захоплене з собою спиртне, б'ються і розкидають навколо себе їжу. 27 лютого фінська авіакомпанія «Фінейр» відмовиться взяти на борт літака, що відправляється з Нью-Йорка в Хельсінкі, дев'ятеро членів трупи.

Про відомих світу сього

У 1906 р. народилася Агнія Львівна Барто, російська радянська письменниця, автор табуретних віршованих творів для дітей.

У 1963 р. на світ з'явився кольоровий аналог дяді Стьопи, Майкл Джордан, гравець НБА. Вважається найбільшим баскетболістом всіх часів.

У 1967 – Євген Валерієвич Гришковець, російський письменник, драматург, режисер, актор, який не тільки знає, де собака зарита: він її ще і з'їв.

У 1975 р. Вацлав Проспал, чеський хокеїст, чемпіон світу-2000, нападаючий «Флоріди».

Не чокаючись...

У 1988 р. помер Олександр Башлачов, один з найяскравіших представників російського року, ідеолог і засновник «часу дзвіночків».
 

comments powered by HyperComments