Всі – за БАРДну стійку: 19 лютого народився Олег Мітяєв

Четвер, 19 лютого 2009, 08:15
«Кріпитеся, люди, скоро літо!»: саме цією піснею нашого іменинника можна почати/продовжити/завершити сьогоднішнє гуляння. Тому що мужність до літа натурального знадобиться ще ой як багато.
Всі – за БАРДну стійку: 19 лютого народився Олег Мітяєв

Є ще декілька аргументів на користь того, щоб розбавити будні неабиякою порцією алкоголю. Ось, наприклад, в 1861 р. маніфестом Олександра II було скасовано кріпацтво, і перестали «людей у ярма запрягати пани лукаві». До речі, імператор підписав цей документ гусячим пером, яке зберігалося як історична реліквія до 1917 року в Московському історичному музеї.

Також цього дня

У 1878 р. Томас Едісон запатентував фонограф.

У 1986 р. була запущена радянська орбітальна станція «Мир».

У 1964 р. на екрани Франції вийшов фільм режисера Жака Демі «Шербурські парасольки» з Катрін Деньов в головній ролі. Музика, написана до фільму Мішелем Леграном, завоювала популярність на всіх континентах.

У 2000 р. на Великій Китайській стіні 3200 осіб відсвяткували Міленіум, спорудивши найбільшого китайського танцюючого дракона завдовжки 3048 метрів.

Про відомих світу сього

У 1473 р. народився Микола Копернік, великий польський астроном. Найбільш відомий як творець геліоцентричної системи миру.

У 1896 р. – Андре Бретон, письменник, автор першого літературного маніфесту сюрреалізму.

У 1899 р. – Юрій Карлович Олеша, російський радянський письменник-прозаїк, поет, драматург (автор антибуржуйської саги для дітей «Три товстуни»).

У 1956 р. – Олег Мітяєв (Челябінськ), бард («Как здорово, что все мы тут сьогодні со(на)брались...», «Изгиб гитары желтой...», «З добрим утром, любимая!», «Лето – это маленькая жизнь»). Народився в Челябінську, там же закінчив монтажний технікум, відслужив в армії. Отримав червоний диплом Челябінського інституту фізкультури, отримав спеціальність «тренер з плавання». У 1991 закінчив ГІТІС ім. Луначарського. Працював електромонтажником, двірником, тренером з плавання, художником, завідуючим клубом і просто артистом.

У 1945 р. – Юрій Михайлович Антонов, співак і композитор, народний артист Росії, той самий, котрий «Мо-о-о-оре, мо-оре».
 

comments powered by HyperComments