Ей, мужики, п'ємо за штани! День народження джинсового тата

Четвер, 26 лютого 2009, 08:26
Не одне покоління землян виросло в практичних штанях, що облягають тіло, немов друга шкіра. І їх появою ми зобов'язані сьогоднішньому іменинникові Леві Страуссу, хоч і американцеві, зате баварського походження.
Ей, мужики, п'ємо за штани! День народження джинсового тата

Також в цей день...

...в 1616 р. інквізиція визволила Галілео Галілея, що відрікся від своїх поглядів, після чого він, нібито, гордо підкинувши підборіддя і сплюнувши останній вибитий зуб, сказав (правда, пошепки): «І все-таки вона крутиться!»

У 1719 р. відповідно до указу Петра I про збір рідкостей і древніх предметів в Санкт-Петербурзі була заснована Кунсткамера — перший музей в Росії. Відвідувачам при вході підносили чарку горілки з закускою: знав цар, як народ до мистецтва залучати!

У 1878 р. французький учений Седійо звернувся до автора французького тлумачного словника, знаменитого філософа Емілеля Літтре з проханням дати відповідну назву мікроорганізмам. У своєму листі, відправленому цього дня, Літтре зупинив свій вибір на слові «мікроб».

У 1886 р. в Горлівці виробили першу в Росії ртуть (а потім — і перших в Росії мутантів).

У 1917 р. в нью-йоркській студії фірми «Victor» була записана перша джазова грамплатівка.

У 1924 р. Адольфа Гітлера засудили на п'ять років в'язниці за «Пивний путч». Так би мовити, «кинули в терновий кущ», де майбутній фюрер і розродився своїм «Майн Кампфом».

Про знаменитих світу сього

У 1802 р. народився Віктор Гюго, французький письменник. Національний поет Франції, реформатор французького вірша, творець романтичної драми, чудовий прозаїк, голова і теоретик французького романтизму, що вигадав занальновідомиз уродиків Квозімодо («Собор Паризької Богоматері») і Гуїмплена («Людина, яка сміється»).

У 1829 р. – Леві Страусс, американський підприємець, винахідник джинсів.

У 1869 р. на світ з'явився «наш компас земний» – Надія Костянтинівна Крупська, учасниця революційного руху, радянська державна і партійна діячка.

Не чокаючись.

У 1643 р. в Новому Амстердамі (нині Нью-Йорк) білі поселенці влаштували різанину індейців, після чого головами жертв грали у футбол.
 

comments powered by HyperComments