2 березня: музло переможе зло

Понеділок, 2 березня 2009, 08:26
Цей день в історії буяє осередком подій, пов'язаних з миром музики. Тому застілля сьогодні неодмінно повинні супроводжуватися піснями з репертуару сьогоднішніх іменинників Лу Ріда, Рорі Галлахера, Джона Бон Джові та Кріса Мартіна.
2 березня: музло переможе зло

А ще випити можна за те, що...

...в 1699 р. французький дослідник С. д'Ібервіль відкрив устя ріки Міссісіпі, яка стала культовою для немитоногих хіпі.

В 1791 р. у Франції впровадили нову систему зв'язку – семафор. До речі, семафором називали не тільки сигнальний пристрій, але й спосіб передачі повідомлень. Існує переказ, що, чоловіки, замучені гнітом своїх прекрасних половин, брали в руки прапорці, ставали напроти вікон один одного, і за допомогою умовних рухів рук, домовлялися про зустріч у місцевому кабачку, щоб обмінятися враженнями про минулий день.

В 1831 р. (18 лютого за старим стилем) Олександр Сергійович Пушкін обвінчався з Наталею Гончаровою у церкві Великого Вознесіння на Великій Никітській у Москві. Пушкіну – 31 рік, Натали – 18... При обміні обручками кільце Пушкіна впало на підлогу. Потім у нього згасла свіча. Він сполотнів і сказав: «Все – погані передвістя!». Загалом, «Го-орько!», – воно й в африканських нащадків «Го-орько!».

В 1933 р. в Нью-Йорку пройшла прем'єра фільму «Кінг Конг». Видко, слоган «Кінг Конг живий!», що затвердився згодом, був їхньою відповіддю на нашу подібну фразу про Леніна.

В 1964 р. «Бітлз» приступилися до зйомок свого першого фільму «A Hard Day's Night». Тоді ж вперше зустрілися Джордж Харрісон і Патті Бойд.

В 1967 р. пройшла 9-та церемонія вручення «Гремі». Записом року стала пісня Френка Синатри «Stangers in the Night» з альбому, без завої скромності названого «Sinatra, a Man and His Music». В числі номінантів були Джон Леннон і Пол Маккартні з піснею «Michelle».

В 1968 р. Сід Баррет покинув склад рідного колективу «Pink Floyd».

Про відомих світу сього

В 1859 р. народився Шолом-Алейхем, єврейський письменник, класик літератури на їдиші (справжнє ім'я, зрозуміло ж, Шолом Нохумович Рабинович).
В 1938 р. – В'ячеслав Михайлович Зайцев, модельєр.
В 1942 р. – Лу Рід, музикант.
В 1949 р. – Рорі Галлахер, ірландський рок-музикант.
В 1962 р. – Джон Бон Джові, американський рок-музикант.
В 1977 р. – Кріс Мартін, вокаліст групи «Coldplay».

Не чокаючись...

В 1991 р. помер Серж Гінсбур (інші імена Серж Генсбур, Люсьен Гінзбург), французький композитор, актор, режисер, письменник.
 

comments powered by HyperComments