4 березня — день народження Борі Моїсеєва

Середа, 4 березня 2009, 08:19
Сьогодні слід випивати тільки в компанії добре перевірених людей, тому що гарячі прихильники «Дитяти пороку» теж питимуть за здоров'я іменинника і активно шукатимуть пригод на особливо близькі їм частини тіла. Отже, будьте помірні, товариші!
4 березня — день народження Борі Моїсеєва

У 1813 р. вперше в історії офіційних прийомів на церемонії інавгурації президента США Дж. Медісона було подано морозиво.

У 1877 р. у Великому театрі пройшла прем'єра балету П. І. Чайковського «Лебедине озеро».

У 1837 р. Михайла Юрійовича Лермонтова заарештовували, так би мовити, за «творчий базар»: причиною арешту став вірш «Смерть поета».

У 1877 р. людство почало радіти набагато голосніше: американський винахідник Еміль Берліннер створив мікрофон.

У 1880 р. в американській газеті «Нью-Йорк Дейлі Графік» опублікували першу в світі репродукцію фотографії.

У 1966 р. Джон Леннон заявив, що «Бітлз» стали популярнішими, ніж Ісус Хрістос. У відповідь на цей шокуючий вислів в «біблейському поясі» (Південь і Середній Захід США) спалювали пластинки з записами музики цієї групи.

У 1970 р. Дженіс Джоплін оштрафували на $200 за використання ненормативної лексики в громадському місці. Але, знаючи вибуховий характер співачки, є підозра, що наматюкала вона на тисячу, не менше.

У 1975 р. Чарлі Чаплін був призведений в лицарі.

Про відомих світу сього

У 1678 році народився Антоніо Вівальді, італійський композитор і скрипаль. У величезній спадщині Вівальді – багато опер, а також духовних творів. Проте як сучасники, так і наступні покоління найвище ставили інструментальні твори Вівальді, перш за все концерти.

У 1936 р. – Джим (Джеймс) Кларк, автогонщик шотландського походження, який двічі став чемпіоном світу в 1963 і в 1965 роках. Він провів всю свою кар'єру пілота Формули I з командою «Лотос». Він виграв 25 Гран-прі формули I і тим самим залишив своє ім'я в історії спорту, перш ніж загинув в Хокенхаймі (Західна Німеччина), під час гонки Формули I в 1968 році.

У 1958 р. – Борис Моїсеєв, російський шоумен, танцюрист, вокаліст. Народився у в'язниці, оскільки його мати, незадоволена владою, в ті роки була політв’язнем.

У 1970 р. – Лоло Феррарі (Єва Валуа), восьме диво світу. Французька порнозірка стала відома і навіть знаменита завдяки своєму бюсту, який досягав об'єму 130 см (по 3 кг силікону в кожній) і був відмічений в Книзі рекордів Гіннесу як найважчий в світі. Схоже, у неї все було несправжнім. Свої груди вона виростила за допомогою двох десятків операцій, справжнє ім'я – Овва Валуа, а вибране як псевдонім Лоло на французькому жаргоні якраз і означає частину тіла, що її прославила. Вона зуміла добитися скандальної слави, але жити доводилося, постійно приймаючи ліки. Навіть дати її життя викликають сумнів. Якщо зменшувати собі вік – заняття звичайне в шоу-бізнесі, то з датою смерті неясність викликана тим, що в останній день свого життя, прийнявши увечері п'ятого березня чергову порцію ліків, вона попросила чоловіка залишити її одну. Коли вранці він піднявся вгору, то знайшов бездиханне тіло. До летального результату привело передозування медикаментів.

У 1992 р. — Іван Юрійович Гнатюк. Як пише про нього всезнаюча Вікипедія, «хороша людина, та й взагалі супермен».

Не чокаючись...

У 1852 р. помер Микола Васильович Гоголь, наш великий письменник.
 

comments powered by HyperComments