Вітаємо ветеранів жердини: день народження стриптизу

П'ятниця, 13 березня 2009, 08:33
Цього дня в 1894 році в Паризькому нічному клубі вперше в світі відбувся сеанс професійного стриптизу. І якщо ви зважитеся відмітити цю подію походом в стрип-клуб, краще перекинути пару стаканчиків одразу – може розслабитеся настільки, що і самі станцюєте, і сімейний бюджет поповните чесно натанцьованим.
Вітаємо ветеранів жердини: день народження стриптизу

Не пустили в стрип-клуб? Що ж, тоді можна і удома розслабитися, і ось чому: саме цього дня...

...у 1781 р. англійський астроном Вільям Гершель за допомогою власноруч виготовленого телескопа відкрив сьому планету Сонячної системи – Уран. Правда, спочатку він прийняв її за комету. Коли з'ясувалося, що це невідома раніше планета, він отримав медаль Королівського суспільства і посаду придворного астронома. Сам Гершель назвав планету на честь свого високого покровителя короля Георга III «Зіркою Георга», короткий час вона носила ім'я першовідкривача, поки німецький астроном Іоганн Боді не вигадав для неї назву Уран.

У 1852 р. нью-йоркська газета «NY Lantern Weekly» опублікувала перше зображення дядечка Сема.

У 1887 р. Честер Грінвуд з штату Мен запатентував навушники.

У 1917 р. в Петрограді вийшов перший номер газети «Вісті Петроградськї Ради робочих і солдатських депутатів » (тепер «Известия»). Тоді ж своим колишнім лакеєм був заарештований міністр фінансів Росії Петро Барк. І заслужено: саме Барк був ініціатором заборони продажу горілки в Росії на період першої світової війни.

У 1930 р. закрилася Московська біржа праці. Останнє направлення на роботу було видане слюсареві Михайлу Шкунову. І Радянський Союз став першою в світі країною, що покінчила з безробіттям. Тим часом (і того ж дня) за океаном американський астроном Клайд Уїльям Томбо виявив дев'яту планету Сонячної системи, існування якої було передбачене 14 роками раніше американським астрономом Персивалем Ловеллем. У травні вона отримає ім'я Плутон.

У 1961 р. 79-річному Пабло Пікассо в його геніальне ребро вселився біс, і художник одружувався на 37-річній моделі Жаклін Рок.

У 2004 р. Лучано Паваротті попрощався з глядачами. Він востаннє вийшов на сцену «Metropolitan Opera» в ролі Маріо Каварадоссі в опері Пуччині «Туга». Перед спектаклем він офіційно оголосив про те, що покидає оперну сцену. У «Metropolitan» був аншлаг — не дивлячись на те, що часом голос Паваротті звучав слабкіше, ніж зазвичай, зал проводив його 11-хвилинною овацією.

Про відомих світу сього

У 1888 р. народився Антон Семенович Макаренко, український письменник («Педагогічна поема», «Прапори на баштах») і педагог. Здійснив безперцедентний в педагогічній практиці досвід масового перевиховання дітей-правопорушників в трудовій колонії.

У 1911 р. – Л. Рон (Лафайет Рональд) Хаббард, американець, коло захоплень і діяльності якого був незвичайно широкий; відомий перш за все як письменник-фантаст і засновник дианетики і сайєнтології.

У 1944 р. – Ігор Емільйович Кіо, чаклун і чародій, а просто – ілюзіоніст, почесний академік Національної академії циркового мистецтва РФ.

У 1951 р. – Ірина Іванівна Алфьорова, актриса.

Не чокаючись

У 1915 р. помер класик чувашської літератури Костянтин Васильович Іванов.

У 1996 р. помер Кшиштоф Кесьлевський, польський кінорежисер. 

comments powered by HyperComments