20 березня: гуляємо на честь Весняного Рівнодення

П'ятниця, 20 березня 2009, 08:37
Більше десяти років тому західні астрологи запропонували відзначати свято саме 20 березня, коли починається астрономічний і астрологічний рік, сонце в цей час вступає до знаку Овна. Отже логічно було б обмити входження в «овнову» зону зоряного календаря.
20 березня: гуляємо на честь Весняного Рівнодення

До речі, у самих астрологів сьогодні професійне свято. Короткий екскурс в історію: астрологія – вчення про дію зірок на земний світ і людину. Виникла в давнину, була тісно пов'язана з астральними культами і астральною міфологією. Статисти всього світу приходять до однозначного висновку: за останні два десятки років астрологія користується скаженим успіхом, особливо у бізнесменів і політиків. Інші вже без рад зірок кроку ступити не можуть. Хоча є думка психологів, що за прогнозами в більшості своїй звертаються не зовсім впевнені в собі люди.

А ще 20 березня – Міжнародний день франкофонії (що всіх говорять французькою мовою). На сьогодні франкофонія об'єднує 47 країн у всьому світі, населення яких повсякденно говорить французькою мовою.

Також цього дня...

...у 321 році римський імператор Костянтин Великий повелів святкувати тижневий день (по древнеславянски і в сучасній українській мові — «неділя»). Взагалі-то, повелів Костя святкувати весь тиждень, а його неправильно зрозуміли, на жаль.

У 1833 р. вийшло в світ перше повне видання романа у віршах О. С. Пушкина «Євгеній Онегин».

У 1917 р. простій український історик Михайло Грушевський був вибраний головою Центральної Ради.

У 1969 р. в британському консульстві на Гібралтарі було зареєстровано одруження Джона Леннона і Йоко Оно.

У 2003 р. новонароджений китаєць отримав ім'я Saddam Sars. Таке дивне ім'я хлопчик отримав від батьків, що побажали відзначити день його народження 20 березня. Цього дня почалася війна в Іраку і поступили перші повідомлення про спалах загадкової хвороби в Китаї.

Про відомих світу сього

У 1632 р. народився Іван Мазепа, гетьман України (1687—1708).

У 1828 р. — Генрік Ібсен, норвезький драматург («Пер Гюнт», «Ляльковий будинок»).

У 1915 р. — Святослав Теофілович Ріхтер, піаніст-віртуоз.

У 1948 р. — Олександр Морозов, неабиякий композитор, автор ряду пісень-хітів («Малиновий дзвін», «Пташечка моя»).

У 1976 р. — Честер Беннінгтон, вокаліст нью-метал групи «Linkin Park» («Липкий панк» в перекладі на нашу)

Не чокаючись...

У 1727 р. помер Ісаак Ньютон, англійський фізик (є версія, що причиною тому стала застаріла гематома, отримана Ньютоном в молодості від удару яблуком по голові).

У 1898 р. помер Іван Іванович Шишкін, російський художник, що оспівав російські хащі, гаї і ведмедів різного віку.
 

comments powered by HyperComments