П'ємо за метеорологів і аматорів. 23 березня – Усесвітній день метеорології

Ганна Глебова  |  Понеділок, 23 березня 2009, 08:23
23 березня 1950 року набула чинності Конвенція Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), і з тих пір саме цього дня під егідою ООН проходить професійне свято метеорологів.
П'ємо за метеорологів і аматорів. 23 березня – Усесвітній день метеорології

А в 2003 році указом Президента України також був установлений День працівників гідрометеорологічної служби України, який святкується щорічно 19 листопада.

В Україні сьогодні відзначають Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва.

Ця дата встановлена в березні 2000 року Указом Президента України № 484/2000, враховуючи вагомий внесок працівників і любителів культури у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно просвітницьку діяльність.

Також цього дня...

...170 років тому в газеті Бостона Morning Post вперше з'явився вираз O.K. як жартівливе скорочення неправильно написаного виразу «oll korrect». Це тільки одна з версій походження знаменитого американізму.

1933 рік – Адольф Гітлер отримав диктаторські повноваження

У 1956 році проголошена перша ісламська республіка – Пакістан.

Про відомих світу сього

23 березня 1910 року народився Акіра Куросава – японський кінорежисер

У 1893 році народився Седрік Гиббонс, один з 36 засновників Американської академії кіномистецтв, що придумав її вищу нагороду — приз «Оскар» – і сам удостоєний неї 11 разів.

Також цього дня свої іменини святкують Віктор, Георгій, Денис, Іван, Леонід, Марк, Михайло, Павло, Анастасія, Василина, Галина та Ніка

Не чокаючись...

У 1842 році помер французький письменник Стендаль (Анрі Марі Бейль)

В 1948 році помер скульптор, альпініст, покоритель піку Комунізму Євгеній Михайлович Абалаков. Загинув за нез’ясованих обставин.
 

comments powered by HyperComments