25 травня п'ємо за тих, без кого не було б ані вина, ані пива, ані горілки, ані блондинок

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 25 травня 2009, 08:42
День хіміка – 25 травня – відноситься до нихки не тільки найвідоміших і галасливіших свят, але і має безліч традицій.
25 травня п'ємо за тих, без кого не було б ані вина, ані пива, ані горілки, ані блондинок

Так щороку День хіміка проводиться під символом нового елементу Періодичної Таблиці, а найпершому святу був привласнений номер 1 – водень.

Саме хімікам жінки мають дякувати за їх активну участь у створенні незвичайних пральних порошків, нових ліній косметики і колготок, які не рвуться. Саме хімікам чоловіки мають бути вдячні за створення нових сортів автомобільних масел з запахом лимона, що полонять всіх не страждаючих нежиттю жінок.

Якщо ви правильно привітали хіміків (а вони вам віддячили), можна приступати до святкування Дня рушника. Це чудове свято відзначається щороку 25 травня як день пам'яті відомого британського письменника, автора гумористичних фантастичних творів, Дугласа Адамса. Вперше цей день святкувався в 2001 році, за два тижні після його смерті 11 травня. Цього дня поклонники його творчості носять з собою рушник.

У своєму романі «Автостопом по галактиці» Адамс описав рушник як незамінну для автостопщика річ. «Хай рушник буде на виду → використовуйте його як тему для розмови, щоб ті, хто ніколи не читав «Автостопом по галактиці», пішли і знайшли собі екземпляр. Рушник можна обернути навколо голови, використовувати як зброю, просочити живильними речовинами – все, що завгодно!»

Також цього дня...

...у 5493 до н.е. був створений світ. Хоча це все ж таки умовна дата, від якої вела літочислення Олександрійська хронологія.

У 1895 р. Оскар Уайльд був засуджений лондонським судом за аморальну поведінку (зв'язок з чоловіком) і засуджений до двох років каторжних робіт. І навіщо так строго? Один раз – не фантомас, все-таки.

У 1919 р. на Червоній площі в Москві відбувся перший парад злих ворогів Почесного Ордена Стакана: фізкультурників і загонів Всеобучу.

У 1977 р. в кінотеатрах почався показ фільму «Зоряні війни. Епізод IV: Нова надія», що став першим за розмірами касових зборів. А рівно 6 років після того на екрани США вийшов фільм «Зоряні війни. Епізод VI: Повернення джедая».

У 2001 р. в Сан-Франциско з'явився абсолютно новий вигляд палива для автомобілів – фруктовий бензин.

У 2003 р. мультиплікаційний фільм «Їжачок в тумані» Юрія Норштейна визнали кращим мультфільмом всіх часів і народів. Про це оголосили організатори «Мультиплікаційного фестивалю Лапута», який відкрився в Токіо. Оргкомітет фестивалю звернувся до 140 мультиплікаторів і кінокритиків з різних країн світу з проханням назвати 20 найкращіх мультфільмів.

Про великих світу сього

У 1889 р. народився Ігор Іванович Сикорський, авіаконструктор, творець перших російських літаків і перших американських вертольотів.

У 1941 р. – Олег Даль, великий актор великого театру і кіно.

У 1942 р. На світ з'явилася «наша спільна тітка» – Олександр Калягін, актор і режисер («Прохиндіада», «Нескінчена п'єса для механічного піаніно», «Старий Новий рік», «Здрастуйте, я ваша тітка», «Свій серед чужих, чужий серед своїх»).

1960 – Олександр Башлачев, поет і музикант.

У 1976 р. – Сандра Насич, вокалістка німецької групи «Guano Apes».

1963 – Майк Майерс, канадський актор, комік, сценарист і продюсер фільмів. Остін Пауерс, двома словами.

1971 – Кристина Орбакайте, співачка, донька Алли Пугачевой.

Не чокаючись

25 травня 1926 року помер Симон Петлюра, лідер українських націоналістів.

1946 – Патті Сміт Хилл, американський дитячий педагог, яка разом з старшою сестрою Мілдред написала разом найвідомішу американську пісеньку «Happy Birthday to You».

У Харкові

25 травня 1831 року відбулося перше засідання Харківського «піклувального про в'язниці комітету». Губернатор посідає посаду віце-голови комітету, інший віце-голова – єпархіальний архієрей, члени носять звання директорів. «До участі в комітеті було привернуто головним чином заможних купців, які спокушалися титулом директора і медалями, які тут можна було дістати.»

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua


 

comments powered by HyperComments