Вип'ємо за оптимальний об'єм, смерть одного нациста, день народження іншого і за МЕТАЛІСТ – ЧЕМПІОН!!!

Микола Кузнецов  |  Четвер, 28 травня 2009, 00:57
28 травня – Міжнародний день оптимізатора. Оптимізуємо промілле до комфортних 0.9 в крові (втім, комусь і смертельні 3.5 – оптимум).
Вип'ємо за оптимальний об'єм, смерть одного нациста, день народження іншого і за МЕТАЛІСТ – ЧЕМПІОН!!!

Оптимізатори, які святкують 28 травня, – це співробітники, зайняті в такій фільчиній грамоті для далеких від Інтернету людей, як пошукова оптимізація (англ. search engine optimization, SEO) – комплекс заходів для підняття позицій сайту в результатах видачі пошукових систем за певними запитами користувачів. Зазвичай, чим вище позиція сайту в результатах пошуку, тим більше зацікавлених відвідувачів переходить на нього з пошукових систем. Коротше, без півлітри не розберешся, тому оптимізуємо її до літра.

Також 28 травня в 2007 році уві сні від нападу епілепсії у в'язниці штату Індіана помер американський націоналіст, лідер ку-клукс-клана Девід Лейн. Випити за цю подію дворічної давності просто необхідно. А як випити – це вже особиста справа кожного. Хто хоче – стоячи, хто – сидячи, хто – не чокаючись, а хто – розбиваючи на радощах один одному келихи.

Також цього дня...

...в 1569 році була підписана Люблинська унія, яка об'єднала Польщу і Литву в Річ Посполиту, – державу з єдинообразним устроєм, спільною грошовою системою і сеймом. Литва зберегла часткову автономію: особливе законодавство і суди, казну, військо, низку посад. Офіційною мовою Литви залишилася білоруська.

1871 – Після тижня кривавих боїв розгромлена Паризька комуна. В ході боїв і страт загинули 25 тисяч комунарів, близько 40 тисяч було кинуто у в'язниці або вислано на каторжні роботи до Нової Каледонії і Алжиру.

1893 – в Москві відбулося урочисте відкриття художньої галереї, переданої роком раніше місту її засновником Павлом Михайловичем Третьяковим.

1904 – після катастрофічного провалу в Парижі Джакомо Пуччині вперше представив в Брешії кардинально перероблену оперу «Мадам Батерфляй», яка цього разу мала приголомшливий успіх.

1918 – В. І. Ленін підписав декрет про створення прикордонної охорони. Першим був створений Північно-Західний прикордонний округ. У Росії це день відзначається як День прикордонника.

1958 – ЦК КПРС відмінила власну ухвалу від 10.02.1948, в якій Шостакович, Прокофьєв, Хачатурян, Шебалін і інші композитори були звинувачені в тому, що розробляли «антинародний формалістичний напрям в музиці». Були реабілітовані опери «Велика дружба», «Богдан Хмельницький», «Від щирого серця».

1977 – В Парижі вперше зіграли разом Стінг, Стюарт Копленд і Енді Саммерс. Вони виступили як частина імпровізованого колективу «Стронций-90», організованого бас-гітаристом Майком Хаулеттом під час концерту членів групи «Gong», що возз'єдналися. У червні Саммерс стане четвертим членом групи «The Police», а після уходу в серпні гітариста Падовані сформується класичний склад «The Police» – Стінг, Саммерс, Копленд.

1987 – на Красній площі в Москві приземлився спортивний літак Матіаса Руста.

1997 – в Києві Росія і Україна підписали пакет документів про розділ Чорноморського флоту.

Про великих світу сього

28 травня 1738 року народився Жозеф Гільйотен, французький лікар і політик. Його ім'ям названа винайдена ним «гільйотина», на якій він врешті-решт і загинув.

1900 – Генріх Мюллер, член НСДАП з 1939 року, начальник IV відділу РСХА (гестапо), группенфюрер СС, нацистський військовий злочинець.

1962 – Андрій Панін, актор театру і кіно.

1968 – Олексій Лебединський, пітерський співак, відомий як професор Лебединський і друг геніїв російського євроденса з «Російського Розміру». («Я убью тебя, лодочник!»).

1968 – Кайлі Міноуг, австралійська поп-співачка.

Не чокаючись

28 травня 1916 року помер Іван Франко, український письменник.

1963 – Віссаріон Шебалін, композитор, автор п'яти симфоній і опери «Приборкання норовистої».

1978 – Владислав Вацлавовіч Дворжецкий, актор театру і кіно (фільми «Біг», «Соляріс», «Капітан Немо»).

2003 – Олег Григорович Макаров, радянський і російський космонавт.

У Харкові

28 травня 1988 року харківський футбольний клуб «Металіст» став володарем Кубка СРСР з футболу. У фінальному матчі він виграв у московського «Торпедо» з рахунком 2:0 (голи забили Баранов і Аджоєв).

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

 

comments powered by HyperComments