П'ємо за те, щоб було чим закушувати! 11 червня виконується 267 років Кухонній Плиті. P.S. Хворі завжди брешуть

Микола Кузнецов  |  Четвер, 11 червня 2009, 08:47
Чудовий девайс, що полегшив життя прекрасній половини людства і в той же час став символом жіночого «домашнього рабства», був винайдений в 1742 році Президентом США Бенджамином Франкліном, який взагалі любив щось винаходити.
П'ємо за те, щоб було чим закушувати! 11 червня виконується 267 років Кухонній Плиті. P.S. Хворі завжди брешуть

Взяти хоч би історію, коли він присобачував до повітряного змія дріт і металевий ключ, запустив агрегат в небо під час грози, після чого його цілком закономірно торохнуло блискавкою. Під враженням від цього неочикуванчика голова американської держави винайшов громовідвід, а також крісло-гойдалку і ще декілька корисних і приємних речей. На тверезу голову стільки не винайдеш, безумовно. Отже швидше за все, погрішила бабуся Бені з яким-немось слов'янином, відчувається наш почерк!

P.S. Наголос в слові кухонна – на букву У.

P.S.S. Плита Франкліна топилася вугіллям. У 1825 році в США був виданий перший патент на газову плиту, а в 1936 в Англії відкрилася перша фабрика з виробництва таких плит. Проте газифікація великих міст Європи і Америки йшла неспішно, і лише на початок XX століття газова плита міцно увійшла до людських осель.

Також цього дня

У 1888 році 11 червня в Києві відкрився пам'ятник Богдану Хмельницькому.

У 1895 цього дня відбулися перші автогонки.

1972 рік. У Нью-Йорку пройшла прем'єра скандального фільму «Глибока глотка» з Ліндою Лавлейс в головній ролі. Не дивлячись на назву, до вживання спиртного цей шедевр має вельми опосередковане відношення.

В цілому, день цей плодовитий на грошові кіноподії. 11 червня 1982 року на екрани США виходить фільм Стівена Спілберга «Інопланетянин». Доходи від прокату і продажу відеокасет перевищать 700 мільйонів доларів, божевільну на ті часи касу. Головний фантастичних справ майстер відмітився 11 червня ще одним блокбастером – в 1993 році вийшов спилберговский «Парк Юрського періоду», який теж зірвав пристойний банк. А картина «Остін Пауерс: Шпигун, який мене спокусив» вже в 1999 році зібрав рекордну для комедій суму в 54.92 мільйона доларів в перший уїкенд (11–13 червня). Правда, Спілберг тут вже був ні при чому.

Про великих світу сього

11 червня 1864 року народився австрійський композитор Ріхард Штраус. Не плутати з Королем вальсів Іоганном Штраусом. У них там просто штраусина ферма була, в Австрії.

У 1910 році на світло з'явився найвідоміший аквалангіст і підводник в світі Жак-Ів Кусто. Основною його професією все ж таки вважається океанологія.

1910 – Карміно Коппола, американський композитор, диригент, батько Френсиса Копполи, і відповідно, прадядько Ніколаса Кейджа. Написав музику до фільмів сина «Хрещений батько-2» і «Апокаліпсис сьогодні».

1959 – Х'ю Лорі (на фото), комік, актор, письменник, музикант і просто Доктор Хаус.

1970 – Веня Д’ркин (справжнє ім'я Олександр Літвінов), російський бард, поет, музикант.

Не чокаючись

11 червня 1936 року помер Роберт Ірвін Говард, американський письменник-фантаст, батько Конана (який Варвар, Руйнівник etc.), якого в кіно втілив нинішній губернатор Каліфорнії.

1970 – Олександр Керенський, видний російський політичний і громадський діяч, голова Тимчасового уряду.

1979 – Джон Уейн (справжнє ім'я Меріон Майкл Моррісон), американський актор «ковбойського профілю».

1982 – Анатолій Олексійович Солоніцин, великий радянський актор («Андрій Рубльов», «Соляріс», «Легенда про Тіле», «Сталкер», «Любити людину», «Свій серед чужих, чужий серед своїх», «Поворот», «Мужики!», «Дзеркало», «Сходження», «Двадцять шість днів з життя Достоєвського» і ін.).

Тимчасова шизофренія

11 червня 1990 Верховна Рада України ухвалює рішення про введення нового порядку числення часу (з тих пір на Україні час на годину відрізняється від московського). З тих пір і паримося – на годину вперед або на годину тому? Особливо важко це піддається обчисленню під час свят, окрім Нового року. Завдяки цьому явищу в Україні п'ють в 2 рази більше – за російський НР в 23:00 і потім вже, хто доживе, за наш, свій власний.

У Харкові

11 червня 1873 року в Дворянських зборах відкрилася друга виставка передвижників. На ній представлені картини І.Крамського, Н.Ге, В.Перова, В. Маковського, І. Шишкіна.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua
 

comments powered by HyperComments