Швидко збираймося і йдемо в магазин питати «горілку для заміської комуни за $10 тисяч». Тільки обов'язково – всі!

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 19 червня 2009, 09:09
Сьогодні, 19 червня – День народження флешмоба. Цього дня в 2003 році в Нью-Йорку в універмазі «Мейсіс» відбувся перший в світі флэшмоб під назвою «Любовний килим для заміської комуни».
Швидко збираймося і йдемо в магазин питати «горілку для заміської комуни за $10 тисяч». Тільки обов'язково – всі!

Близько двохсот незнайомих один з одним людей зайшли в один з міських супермаркетів, розташованих на Манхеттені, і попросили продати їм «килимок любові для заміської комуни», або «любовний килим для заміської комуни», ціною в 10 тисяч доларів. Потім засновник цього маразму на ім'я Біл провів шість або сім подібних акцій, після чого вийшов з гри. А через незначний час флешмоб пронизав усі куточки планети.

У буквальному перекладі з мови лордів «флешмоб» – це «миттєвий натовп», «спалах натовпу», «блискавичний натовп». Насправіді ж само поняття флешмобу означає миттєву появу у визначеному місці групи людей, які діють за заздалегідь узгдженим сценарієм. Іншими словами, група виконує якийсь порядок дій. Причому люди не знайомі один з одним, а сценарій не має конкретної мети.

У Харкові мода на «швидкий натовп» пройшла досить швидко – за пару років або близько того. Ну поїли пральний порошок під ХАТОБом, ну постояли в позі «облава» під «Градусником», а потім все всім набридло.

А ще 19 червня в США – День звільнення рабів. А в окремо взятому Техасі – День емансипації. No comments.

Також цього дня

1846 – у Нью-Джерсі (США) пройшов перший в історії бейсбольний матч.

1862 – рабовласництво заборонене на всій території США (дивися вище).

1999 – вийшла перша версія (1.0 Beta) популярного шутера Counter-Strike.

Про великих світу сього

19 червня 1920 народився Верб Робер, французький кінорежисер, який зняв П’ера Рішара у фільмах «Високий блондин в чорному черевику», «Повернення високого блондина».

1945 – Наталія Селезньова, актриса театру і кіно («Іван Васильович змінює професію», «Не може бути!», «Місто наречених»).

1954 – Кетлін Тернер, американська кіноактриса («Роман з каменем», «Перлина Нілу», «Жар тіла», «Війна в сімействі Роуз»).

Не чокаючись

1476 рік. 19 червня в битві з турками загинув Влад Дракула. Який був зовсім навіть не вампіром, а завзятим патріотом, і з ворогами Батьківщини розправлявся так, що вампіри б посивіли. Тому і зарахувала чутка жорстокого вояку до роду кровоп’ючих.

1953 – у в'язниці Сінг-Сінг (штат Нью-Йорк) приведений у виконання смертний вирок, винесений Джуліусу та Етель Розенбергам Верховним судом США за звинуваченням в атомному шпигунстві на користь СРСР; не дивлячись на широку кампанію протесту проти його жорстокості в самих США і за кордоном.

1986 – в автокатастрофі загинув відомий французький актор і комік Колюш.

У Харкові

«...в старому Харкові хворобливість і смертність серед дітей досягали величезного відсотка. У сімдесятих роках XIX століття в місті щорічно вимирала половина дітей, що народжувалися, а в незабезпечених класах – навіть і більше.

Потреба в дитячій лікарні відчувалася вже давно, але свого задоволення дочекалася тільки в 1878 році, коли за ініціативою д-ра В. А. Франковського була відкрита, нарешті, міська дитяча лікарня, присвячена пам'яті колишнього харківського губернатора кн. Кропоткіна. Лікарня призначена головним чином для дітей бідних верств міського населення у випадках гострих і інфекційних захворювань…»

На початку свого існування лікарня мала в своєму розпорядженні лише 20 ліжок, потім число місць доведене до 30, а потім і до 41.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua
flashmob.blaga.ru

comments powered by HyperComments