24 червня почалася найбільш довгограюча і масштабна змова в світі. Не вірите – святкуйте День народження Робокопа

Микола Кузнецов  |  Середа, 24 червня 2009, 08:55
24 червня 1717 року, в день Святого Іоанна представники англійських масонських лож зібралися в пивну «Гусак і рожен» і заснували Велику ложу Англії – об'єднання всіх існуючих лож.
24 червня почалася найбільш довгограюча і масштабна змова в світі. Не вірите – святкуйте День народження Робокопа

Так масонство оформилося як організований рух. А починалося все з будівництва собору Святого Петра в Лондоні під керівництвом знаменитого архітектора Крістофера Рена.

Масони стали улюбленими кандидатами на усесвітніх змовників.

Масонська змова – різновид теорії змови, згідно якої існує зв'язок між таємним суспільством масонів і їх впливом на багато значних історичних подій, будь то державні перевороти, революції, вбивства знаменитих і впливових людей і так дал. Віра в масонську змову грунтується на тому, що в історії багато керівників держав, впливові і відомі люди визнавали або їм приписувалася участь в якійсь з масонських лож.

Вважається, що через них масони робили свій вплив на розвиток держав і хід історичних подій. Найчастіше теорія масонської змови використовується як один з доводів представниками консервативних і радикально-націоналістичних прошарків суспільства під час політичних потрясінь як спроба дати їм явне пояснення, або використати як зброю проти своїх супротивників. Достовірність конспирологічної теорії загальної масонської змови продовжує залишатися спірною, оскільки не має жодних документальних підтверджень.

Також цього дня

У 1812 році армія Наполеона, перейшовши річку Німан, увірвалася до Росії. Почалася Вітчизняна війна 1812 року. За багато років Гітлер також вторгся до СРСР в червні, майже день в день – 22 числа. Закінчилися ці війни однаково.

1916 – вперше сума контракту зірки Голівуду склала сімизначне число. «Кохана Америки» Мері Пікфорд підписала контракт з студією «Парамаунт пікчерс» на суму 1 040 000 доларів. Неймовірні на ті часи гроші.

1930 – відбулося перше використання радара для виявлення літаків (Анакостія, округ Колумбія).

1934 – столиця України перенесена з Харкова до Києва.

1945 – Парад Перемоги на Червоній площі під командуванням маршала Георгія Жукова. Кульмінацією параду стало кидання фашистських штандартів і прапорів до мавзолею В. І. Леніна.

1947 – перший раз було офіційно зафіксовано появу НЛО. Бізнесмен з Айдахо Кенет Арнольд, пілотуючи свій невеликий літак над горою Ран’є (штат Вашингтон), побачив в повітрі дев'ять схожих на тарілки об'єктів, які летіли строєм з швидкістю близько 1200 миль на годину. Після сенсаційної доповіді Арнольда, в якій вперше з'явився термін «літаюча тарілка», і почалася реєстрація непізнаних літаючих об'єктів. За 50 років відмічено більше 8 тисяч випадків їх появи.

1959 – соло черевиком по трибуні. У Москві М. С. Хрущов пообіцяв віце-президенту США Річарду Ніксону показати «кузькину мать».

1963 – студія Бі-Бі-Сі в Лондоні вперше продемонструвала побутовий відеомагнітофон.

1973 – Леонід Брежнев під час відвідин з офіційним візитом США заявив про те, що холодна війна закінчена.

Про великих світу сього

24 червня 1881 року народився Григорій Іванович Котовський, герой громадянської війни (за радянською версією).

1947 – Робокоп, у миру – Пітер Уєллер, американський кіноактор (блищав також у фільмах «Голий сніданок», «Левіафан»).

1950 – Ненсі Аллен, американська актриса. До речі, розсікала з Робокопом як напарниця, поки сценаристи не грохнули її в третій серії.

1967 – Ріхард Круспе-Бернштайн, музикант, соло-гітарист німецької групи Rammstein, творець і вокаліст групи Emigrate.

1987 – Ліонель Мессі, футболіст, гравець ФК «Барселона» і збірної Аргентини. Один з найкращих футболістів сучасності.

Не чокаючись

24 червня 1519 року померла Лукреція Борджіа, одна з найяскравіших представниць роду Борджіа. Літературна чутка приписує їй позамежну сексуальну збоченість.

1996 – Аркадій Макаров, льотчик-винищувач, герой Радянського Союзу.

У Харкові

У 1814 році міська дума ухвалила взяти участь в пожертвуваннях «на выбиття медалі і влаштування пам'ятника переможцю безбожного Бонапарта – Олександру I». 24 червня 1814 року до Харкова з'їжджаються депутати від Ахтирки, Богодухова, Валок, Куп’янська і Волчанська. На спільному засіданні дума вирішує відправити депутатів до Петербургу на торжества, очікувані у зв’язку з поверненням Государя з-за кордону.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

 

comments powered by HyperComments