Скажи наркотикам: Ні!.. У нас ще горілочка не закінчилася

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 26 червня 2009, 08:57
26 червня – Міжнародний день боротьби з зловживанням наркотичних засобів і їх незаконним оборотом.
Скажи наркотикам: Ні!.. У нас ще горілочка не закінчилася

Цей без сумніву важливий день проголошений Генеральною Асамблеєю ООН порівняно недавно – 7 грудня 1987 року.

Щорічна тема цього Дня на 2007–2009 роки звучить: «Твоє життя під контролем наркотиків? Твоє життя. Твоє суспільство. Нема місця наркотикам!»

Також 26 червня – Міжнародний день на підтримку жертв тортур.

А ще сьогодні – День ООН і День незалежності Мадагаскару – I like 2 move it!

Також в цей день.

1926 – прем'єра в Голлівуді фільму Чарлі Чапліна «Золота лихоманка».

1936 – свій перший політ зробив перший прототип двогвинтової машини Фоккеха Вульфа «Fw-61» – першого в світі абсолютного вдалого вертольота.

1941 – Микола Гастелло спрямував свій підбитий літак в скупчення машин і танків супротивника, за що йому було привласнено посмертно звання Героя Радянського Союзу.

1976 – матч за звання абсолютного чемпіона світу з бойових мистецтв між Мохаммедом Алі і японцем Інокі завершився внічию. Все 15 раундів Алі ходив по рингу, закликаючи суперника піднятися, а японець повзав на спині, намагаючись ногами зачепити боксера.

Про великих світу сього

26 червня 1819 року народився Ебнер Даблдей, американський генерал, якому приписували винахід бейсболу. Насправді він не вишадав його, а просто ввів у відому ще з кінця XVIII століття гру правила і перетворив її на спортивне змагання.

1824 – Уільям Кельвін, англійський фізик. Шкала вимірювань температури, названа в його честь, починається з нуля там, де за Цельсієм – мінус 273 (абсолютний нуль).

1856 – Бернард Шоу – ірландський драматург.

1944 – Геннадій Зюганов, російський політик і справжній комуніст.

1963 – Михайло Ходорковський, підприємець.

1970 – Кріс О’Доннел, американський актор. Робін у фільмі «Бетмен назавжди».

1972 – Гару, канадський співак, актор, виконавець ролі Квазімодо в оригінальній версії мюзиклу Нотр-Дам де Парі.

Не чокаючись

26 травня 1810 року помер Жозеф Мішель Монгольф’є, француз, один з винахідників повітряної кулі, придатної для повітроплавання. Всього в його родині було 16 дітей, але прославили її Жозеф (старший брат) і Етьєн.

1836 – Клод Руже де Лілль, французький поет і композитор, автор «Марсельєзи».

1991 – Аркадій Адамов, письменник, автор міліцейських детективів («Справа «строкатих», «Петля», «Інспектор Лосєв»).

У Харкові

1931 рік. Лондон. Черговий розділ «Російського Щоденника» Франка Оуена присвячений Харкову і Ростову.

У столиці України кипить робота. Ламають старі будинки, будують хмарочоси, проводять нову залізницю, споруджують гігантські фабрики і заводи. 16000 чоловік зайнято спорудою «Тракторбуду». Напівголі люди, обливаючись потом, працюють в скаженому темпі. Всі працюють відрядно. Премії за особливо ударну роботу заманливі. Ударник може розраховувати на квартиру в одному з будинків, які будуються. Йде змагання: хто більше за тиждень покладе цементу. Росіяни навчилися будувати трактори, але селяни не вміють ще обходитися з ними. 200 ремонтних заводів на Україні буквально завалено тракторами, яких ремонтують. Життєвих зручностей в охопленому будівельною лихоманкою місті – ніяких. У будинках немає води. У готелі Оуен чекав обід 35 хвилин і не дочекався. Пішов в ресторан і там прочекав 40 хвилин. Поїзди ходять на годину пізніше за розклад...

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

 

comments powered by HyperComments