Якщо б я був султан, то літав би на Боінгу. На трьох Боінгах, адже хтось любить погарячіше…

Микола Кузнецов  |  Середа, 15 липня 2009, 09:18
Оскільки ніяких видатних свят сьогодні нема, пропонуємо налити під голос Юрія Нікуліна з патефона бабусі – «Якщо б я був султан, я б мав трьох дружин…»
Якщо б я був султан, то літав би на Боінгу. На трьох Боінгах, адже хтось любить погарячіше…

До речі, ніколи не замислювалися, в якому сенсі він хотів їх «мати».

Коротше, сьогодні будемо випивати за День султана в Брунеї.

P.S. Бруней – це країна, а точніше, держава Бруней-Даруссалам (султанат). Розташована в Південно-Східній Азії на північно-західному березі острова Калімантан. Омивається Південно-Китайським морем. Межує з Малайзією. Площа 5.8 тис. кв. км. Чисельність населення 372 тис. Столиця: Бандар-Сері-Бегаван.

Також цього дня

У 1240 році Олександр Невський з порівняно невеликою дружиною новгородців і ладожан вночі напав на шведів, коли вони в гирлі Іжори, на Неві, зупинилися табором для відпочинку, і завдав їм повної поразки, за що і став Невським.

1776 – Відкрився театр «Ла Скала».

1784 – перший дирижабль з баллонетом (невеликий внутрішній газонепроникний відсік, що знаходиться між газовою і зовнішньою оболонкою, в який можна накачувати повітря або випускати його з метою управління висотою підйому) зробив свій перший політ, який виявився не дуже успішним: екіпажу довелося прорізати оболонку, щоб зменшити тиск газу, який став небезпечно високим.

1852 – Лев Толстой з Кавказу відправив до журналу «Современник» М. А. Некрасову свій перший твір – повість «Дитинство».

1916 – Американський інженер Уільям Боінг заснував компанію «Пасифік Аеро Продактс», що змінила за декілька місяців назву на «Боїнг Ерплейн».

1923 – СРСР оголошує про утворення державної авіакомпанії «Аерофлот» (так і підмиває сказати – «Ну це вже чисто для себе, поржати»).

1959 – на екрани США вийшов фільм «Деякі люблять погарячіше» з Мерілін Монро, Тоні Кертісом і Джеком Леммоном в головних ролях. У радянському прокаті він йшов під назвою «В джазі тільки дівчата».

1988 – по радянському ТБ вперше передається репортаж з розширеного засідання Президії Ради Міністрів СРСР.

Про великих світу сього

У 1606 році з'явився на світ Рембрандт (а точніше, Рембрандт Харменс ван Рейн), відомий голландський художник, один з найбільш відомих і шанованих художників Голландії XVII століття.

1638 – Джованні Вівіані, італійський композитор.

1905 — Олександр Леопольдович Хвиля, український і російський актор («Кармелюк», «П'ятнадцятирічний капітан», «Олександр Пархоменко», «Діамантова рука», «Морозко»), головний Дід Мороз країни.

1945 – Юрій Айзеншпіс, російський музичний продюсер («Кіно», «Технологія», Влад Сташевський, Діма Білан).

1969 – Олександр Васильєв, соліст групи «Сплін».

Не чокаючись

У 1904 році помер Антон Павлович Чехов, російський письменник і драматург.

1916 – Ілля Ілліч Мечников, російський біолог і патолог.

1997 – вбитий Джанні Версаче, італійський модельєр.

У Харкові

15 липня 1968 року в Харкові почалося будівництво метро. На вулиці Слов'янській, недалеко від Південного вокзалу, в урочистій обстановці був закладений перший ствол.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments