Сьогодні народився найвідоміший чарівник, найпростіша машина і найколоритніший сталкер

Микола Кузнецов  |  Четвер, 23 липня 2009, 09:11
23 липня 1903 року, за місяць після утворення, корпорація «Ford Motor Company» випустила в продаж свій перший автомобіль «модель А».
Сьогодні народився найвідоміший чарівник, найпростіша машина і найколоритніший сталкер

Авто було описане як «найбільш досконала машина на ринку, яку в змозі водити навіть 15-річний хлопчик».

А 23 липня 1946 року народився улюбленець радянських жінок, ласих до «убогих, скривджених, але не зломлених чоловіків з нещасними очима», – Олександр Кайдановський, радянський і російський актор театру і кіно («Крах інженера Гаріна», «Свій серед чужих, чужий серед своїх», «Сталкер»).

У один день з розкидателем гайок, але в 1989 році на світ з'явився «офіційне обличчя Гарі Поттера» британський актор Деніел Редкліфф.

А ще в цей день…

...в 1873 – Французький художник Гюстав Курбе перейшов через швейцарський кордон, назавжди залишивши батьківщину. Причиною даного кроку стало звинувачення художника в організації зносу Вандомськой колони в дні Паризької Комуни і накладення на нього штрафу в 500 тисяч франків золотом, хоча він не мав до цього анінайменшого відношення.

1901 – німецький лікар Роберт Кох висунув теорію, що переносником бубонної чуми є щури.

1979 – духовний лідер Ірану, аятолла Хомейні, заборонив трансляцію музики у зв'язку з тим, що це розбещує молодь.

1980 – запуск космічного корабля Союз-37, у складі його екіпажа в космос відправився перший космонавт з Азії, в'єтнамець Фан Туан.

2000 – відкрито новий природний супутник найбільшої планети Сонячної системи – Юпітера. Це найменший за розмірами супутник з усіх відомих, його діаметр складає 4.8 км. Відкриття зроблене астрономами університету Арізони і підтверджене обсерваторією Массачусетсу.

2002 – науковці отримали підтвердження однієї з найзагадковіших легенд – про існування морського чудовиська Кракена (або Ктулху, кому як більше подобається). Цього дня на острові Тасманія на берег викинуло гігантського кальмара. Важив він чверть тонни, а довжина його щупальців перевищувала 15 метрів.

Про великих миру цього

У 1792 році народився Петро Андрійович Вяземський, російський поет і літературний критик.

1883 – Альберт Уорнер, один з чотирьох братів-засновників голлівудської кінокомпанії «Warner Brothers».

1884 – Еміль Яннінгс, німецький актор, перший володар «Оскара» за кращу чоловічу роль («Анна Болейн», «Останній наказ»).

1961 – Мартін Гор, англійський рок-музикант, композитор, гітарист групи «Depeche Mode».

1973 – Моніка Левінскі, американка, завдяки якій стався секс-скандал, що ледь не привів до імпічменту президента США Біла клінтона.

Не чокаючись

У 1926 році помер видатний російський художник, майстер живопису на історичні і фольклорні сюжети Віктор Михайлович Васнецов.

У Харкові

У липні 1938 року в Харкові починаються полігонні випробування нових танків А-20 (на фото), виробництва 183-го заводу (ХПЗ).

Пізніше ці танки називатимуться Т-34.

 

comments powered by HyperComments