Золото, одна зміна білизни і ведмедяче м'ясо. Пригадаємо часи Джека Лондона!

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 17 серпня 2009, 09:15
17 серпня 1896 року Джордж Вашингтон Кармак (George Washington Carmack) закріпив за собою права на ділянку Кролячого струмка, який перейменував в струмок Удачи (Bonanza Creek).
Золото, одна зміна білизни і ведмедяче м'ясо. Пригадаємо часи Джека Лондона!

У переносному розумінні слово «bonanza» переводиться як «золоте дно», але в даному випадку струмок (дрібна притока річки Клондайк) в буквальному розумінні опинився з золотим дном. Вдень раніше Джордж з дружиною Кейт і двома помічниками, індейцями Чарлі і Джимом, виявив на ділянці багаті золотоносні піски. У потоці золотошукачів, що хлинув на Клондайк і досяг свого піку за два роки, опинився і майбутній письменник Джек Лондон, що описав свої пригоди в обоймі розповідей.

Тобто сьогодні, вважай, День народження найвідомішої золотої лихоманки в історії людства. Вип'ємо за те, щоб і нам повезло!

Також цього дня

1502 – Христофор Колумб оголосив Гондурас власністю Іспанії.

1771 – англійський науковець Дж. Прістлі відкрив, що рослини виділяють кисень.

1918 – Гетьман Ськоропадський встановив по Україні 8-годинний робочий день. Отже обгрунтовано можна змотувати вудки одразу по дзвінку.

1968 – список найпопулярніших пластинок очолила «The Doors» з альбомом «Waiting for the Sun».

1977 – Радянський атомний криголам «Арктика» першим з надводних кораблів досяг Північного полюсу Землі. Є привід порадіти з приводу того, що ми в середині серпня все ще насолоджуємося літнім теплом. А не стирчимо в льодах, хай і на благо Батьківщини.

1998 – Президент США Біл Клінтон дав свідчення великому жюрі про свої відносини з Монікою Левинськи.

2001 – Кембріджський міжнародний біографічний центр нагородив Аллу Пугачову іменною медаллю «2000 видатних музикантів ХХ століття». Та все ж продовжуємо співати Моррісона.

Про великих світу сього

У 1935 році цього дня народився Олег Табаков, радянський і російський актор театру і кіно, народний артист СРСР, художній керівник МХТ ім. Чехова, і, звичайно ж, любий всіма кіт Матроскін.

1942 – Муслім Магомаєв, азербайджанський і російський оперний і естрадний співак (баритон), Народний артист СРСР.

1943 – Роберт де Ніро, американський кіноактор, режисер, продюсер, зірка х/ф «Хрещений батько-2» (Віте Корлеоне).

1960 – Шон Пенн, американський кіноактор, колишній чоловік Мадонни («Шлях Карліто», «Стан віри», «Ми не ангели», «Гра»).

Не чокаючись

У 1969 17 серпня помер Марк Бернес, радянський актор кіно і виконавець пісень.

1972 – потонув Олександр Валентинович Вампілов, російський драматург.

У Харкові

Статистика Першої столиці від 17 серпня 1837 року: «Помітну роль в міському бюджеті грає дохід з міських вагів. Збір за зважування був встановлений ще в XXVIII сторіччі і складав 1 коп. з пуда. Тільки у 1837 році такса збільшується до 2 коп. Довідка: У 1809 році міські ваги даю місту 393 крб. 10 коп., в 1818 – 1914 крб. 5 коп., в 1827 – 1250 крб., в 1829 – 1112 крб. 50 коп.»

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

 

comments powered by HyperComments