І на Марсі будуть яблуні квітнути. Садимо дерево і п'ємо за приземлення на поверхню Червоної планети

П'ятниця, 12 березня 2010, 08:26
Сьогодні можна приєднатися до найчисленнішої нації Землі і ударною працею відзначити День посадки дерев в Китаї, а можна відразу випасти в астрал на честь того, що в 1974 році автоматична станція «Марс-6» приземлилася на поверхню Червоної планети.
і на Марсі будуть яблуні квітнути

Якщо ви сьогодні голосно булькатимете – нічого страшного. Тому що саме цього дня в 1923 році Де Форест «закрив» епоху німого кіно. Форест продемонстрував «фонофільм», чим, треба визнати, немало здивував тодішніх киноманов. Ще б! Адже тепер на чорно-білому екрані не тільки кривлялися, але ще і розмовляли.

Також цього дня...

У 1839  році у балеті вперше використано плаття під назвою «пачка» – з пишною багатошаровою спідницею.

1896 – в Петербурзі в приміщеннях університету за допомогою винайденого А. Поповым приладу була передана перша в світі радіограма.

1911 – доктор Флетчер з Рокфеллеровського інституту відкрив причини дитячого церебрального паралічу.

1924 – польський військовий міністр генерал Владислав Сикорській заборонив жінкам, що служили в міністерстві, носити шовкові панчохи та «іншу дамську дурницю».

1933 – президент Німеччини Гинденбург заборонив республіканський прапор і наказав вивішувати пліч-о-пліч імперський і нацистський прапори.

1969 – Пол Маккартні одружувався на Лінді Істман. А Джордж і Патті Харрісони були затримані за зберігання наркотиків.

Про знаменитих миру цього...

У 1613 році народився Андре Ленотр, французький архітектор, видатний планувальник парків. Головною роботою творця королівських парків в Сен-жермен, Фонтенбло, Шантійі, Сен-клу, Тюїльрі стала планування ансамблю Версаля з величезним парком. Під час роботи в Англії він склав проекти Сент-джемсського і Грінвічського парків. Характерною особливістю робіт Ленотра є далекі перспективи, прямі алеї. Своєю красою йому зобов'язані і Елісейськіє поля в столиці Франції.

1685 – Джордж Берклі, англійський філософ, представник суб'єктивного ідеалізму, єпископ в Клойне (Ірландія), засновник сучасного реалізму.

1831 – Клемент Студебекер, американський промисловець, засновник знаменитої сімейної фірми. Що починав як коваль і власник майстерні по ремонту фургонів, він незабаром разом з чотирма братами створив компанію по виробництву фургонів, якими забезпечував фермерів, поселенців, що рухалися на захід, а під час Громадянської війни отримав великий урядовий контракт. За свою історію компанія виробила більше 750 тисяч фургонів. У 1897 році Студебекери почали випускати автомобілі.

1914 – Лідія Компанієць, українська поетеса і сценарист.

1917 – Вернер Клемке, німецький художник, майстер книжкової і журнальної графіки. Відомий ілюстраціями до казок братів Грімм.

1946 – Лайза Мінеллі, американська актриса, співачка, владарка «Оскара» («Кабаре», «Нью-Йорк, Нью-Йорк», «Поліцейський по найму»).

Не чокаючись...

1955 Чарлз Паркер, відомий джазовий саксофоніст.

Іменини відзначають...

Антон, Антоніна, Нестір, Прокоп.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

ТЕГИ: свято
comments powered by HyperComments