П'ємо за метеорологів, щоб погода була о’кей

Вівторок, 23 березня 2010, 08:45
Щороку 23 березня під егідою ООН проходить Всесвітній день метеорології. У 1950 році саме цього дня вступила в силу Конвенція Всесвітньої метеорологічної організації. Девіз свята: «Погода, клімат і вода в інформаційну еру».
окей

У Україні сьогодні також відзначають Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва. Ця дата встановлена в березні 2000 року Указом президента України № 484/2000, враховуючи вагомий внесок працівників культури і любителів у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно просвітницьку діяльність.

А 171 рік тому, в 1839 році в газеті Бостона Morning Post вперше з'явився вираз O.K. як жартівливе скорочення неправильно написаного виразу «аll korrect». Це тільки одна з версій походження знаменитого американізму. Прийняли участь в появі єтого життєстверджуючого слівця і греки, бо «Ola kala» означає «все добре», і латиняни, що писали «Omnia correcta», і фінни, зрідка промовляючи «oikea» – «правильно». Привернуті були і французькі моряки, викриті у вживанні фрази «Aux quais», що до правильності і коректності взагалі відношення не має, а просто означає «до причалу».

Також цього дня...

У 1841 році в Лондоні Річард Біерд відкрив перше в Європі фотоательє. Роком раніше подібний заклад був створений американцем Олександром Уолкоттом в Нью-Йорку.

1876 – російський інженер Павло Миколайович Яблочков запатентував електричну лампочку. Винахід назвали «Свіча Яблочкова». Перші лампочки  горіли всього 1.5 години, але користувалися дуже великим успіхом.

1956 – проголошена перша ісламська республіка – Пакистан.

2004 – Яндекс вніс зміни в алгоритми ранжирування сайтів, в результаті відбулися зміни у визначенні, так званої, Індексу Цитування. У наслідок цього, у ряду сайтів ІЦ різко збільшився.

Про знаменитих миру цього...

У 1826 році народився Людвіг Мінкус австрійський композитор («Дон Кихот», «Баядерка»), скрипаль і диригент.

1893 – Седрік Гиббонс, американський художник, один з 36 засновників Американської академії кіномистецтв, що придумав її вищу нагороду – приз «Оскар» – і сам удостоєний нею 11 разів.

1900 – Еріх Фромм, німецький-американський психолог і соціолог, неофрейдіст, що намагався схрестити наукові викладення Фрейда з філософськими дослідженнями Маркса і екзистенціалізмом. Глибоко досліджував характер людини і навіть запропонував проект «Здорового суспільства» (явно готував грунт для вічної затребуваності психоаналітиків), яке повинне було бути таким завдяки психоаналітичній соціальній і індивідуальній терапії.

1910 – Акиро Куросава, японський кінорежисер, сценарист, продюсер («Сім самураїв», «Дерсу Узала»).

1970 – Богдан Либа, український музикант, композитор, звукорежисер. Стояв біля витоків груп «Скрябін» і «Форте».

1976 – Мішель Монахен, американська актриса.

Не чокаючись...

У 1842 році помер Стендаль (справжнє ім'я Анрі Марі Бейль), французький письменник («Червоне і чорне», «Пармська обитель»).

1994 – Джульєта Мазіна, італійська актриса («Ночі Кабірії», «Джінджер і Фред»).

Іменини відзначають...

Анастасія, Василина, Віктор, Галина, Денис, Кондрат, Леонід, Ніка, Никифор, Павло, Федора.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

ТЕГИ: свято
comments powered by HyperComments