За створення світу і розмноження... на ксероксі

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 08:32
В 4004 році до нашої ери згідно із заявою, зробленою ірландським архієпископом Джеймсом Ашшера в 1650 році на підставі вивчення Старого Заповіту, відбувся Акт Творення (створення світу Богом).
створення світу

А в 1938 році американець Честер Карлсон представив апарат для копіювання паперових документів.

Також в цей день...

У 1797 році француз Андре Жак Гарнерен здійснив перший стрибок з парашутом, зістрибнувши з висоти 1000 м з повітряної кулі над одним з парків Парижа.

1960 – Кассіус Клей (майбутній Мохаммед Алі) виграв свій перший бій на професійній арені.

1962 – Президент США Джон Кеннеді виступив із заявою про оголошення повітряної і морської блокади Куби, на якій були виявлені радянські ракети. Америка вперше відчула себе незатишно в атомне століття, а світ опинився на грані нової війни.

1964 – французький філософ і письменник Жан-Поль Сартр відмовляється від Нобелівської премії.

1969 – вийшов альбом «Led Zeppelin» «Led Zeppelin II», який стане першим і у Великобританії, і в США, а група в наступному році буде названа кращим колективом року, перервавши багаторічну гегемонію «Бітлз».

1982 – на екранах США з'явився фільм «Перша кров» із Сильвестром Сталлоне в ролі ветерана в'єтнамської війни на прізвисько Рембо.

Про великих світу цього...

У 1811 році народився Ференц Ліст, угорський композитор, піаніст, диригент («Прелюди», «Фауст-симфонія», «Угорська рапсодія»).

1844 – Сара Бернар, французька акторка.

1943 – Катрін Деньов, французька артистка. Справжнє прізвище – Дорлеак. У кіно дебютувала, не отримавши спеціальної освіти. Деньов – талановита самоучка.

1948 – Робертіно Лоретті, італійський співак. Жах який – його як і раніше звуть Робертіно! У цьому році Лоретті виступав на площі Свободи, а всі пам'ятають хлопчика з дивним голосом, якому не виповнилося і десяти років.

Не цокаючись...

1883 – Томас Майн Рід, американський письменник.

1906 – Поль Сезанн, французький художник.

1963 – Елвін Джеллінек, американський фізіолог, першим став вивчати природу і причини алкоголізму. Він доводив, що до алкоголіків треба ставитися як до людей, уражених важкою хворобою.

1987 – Ліно Вентура, французький кіноактор.

У Харкові...

1896 – у Харкові відкрита Торгова школа. «Швидкий прогрес у галузі торгівлі та промисловості Росії за останні 10-15 років, все зростаюча конкуренція з іноземними державами за володіння ринками збуту, зміну умов торгівлі, необхідність суворої звітності та порядку в справах – все це в сукупності вимагало від купця і його службовців солідної комерційної підготовки »

Іменини відзначають...

Абрам, Андрон, Опанас, Максим, Петро, Яків.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments