П'ємо бурбон і посилаємо винуватців торжества на три веселі букви

Понеділок, 8 листопада 2010, 08:42
8 листопада 1961 в телеефірі вперше з'явився Клуб веселих і кмітливих – КВК. І пити за це потрібно відповідним чином: з запалом і кмітливістю.
міжнародний день квк

Міжнародний день КВК поки не був включений до реєстру всесвітніх свят ООН, як втім, до цих він не став офіційним. Але, враховуючи розмах КВК-руху, цього не можна виключати.

Також в цей день...

У 1789 році Елія Крейг з містечка Бурбон (штат Кентуккі) вперше приготував різновид віскі, яку сьогодні називають просто «бурбон». Хоч у наших широтах цей напій не надто поширений, все ж таки, земний уклін панові Крейгу.

1793 – Лувр відкрився для публіки як національний художній музей.

1895 – Вільгельм Конрад Рентген відкрив промені, названі його ім'ям.

1923 – Німецька націонал-соціалістична робоча партія, одним з активістів якої був Адольф Гітлер, зробила спробу захоплення державної влади в Мюнхені. Подія це назвали згодом «Пивних путчем». У цей же день в інших містах, незалежно від НСДАП, але теж з метою захоплення влади, виступила комуністична партія Німеччини. Обидві спроби путчу (за відомостями з деяких джерел, це була одна спільна спроба) були придушені військами; Гітлер потрапив до в'язниці (замок Ландсберг), де прийшов до ідеї про неможливість взяття влади в Німеччині насильницьким шляхом і написав «Майн Кампф».

Про знаменитих світу цього...

У 1847 році з'явився на світ Брем Стокер, ірландський письменник, автор «Дракули».

1900 – Маргарет Мітчелл, американська письменниця, автор роману «Віднесені вітром».

1935 – Ален Делон, французький кіноактор, режисер, свого часу побившій навіть секс-символом, і назавжди залишився незмінним Зорро.

Не цокаючись...


1974 – Вольф Мессінг, телепат, гіпнотизер, ясновидець, людина-загадка.

1998 – Жан Маре, знаменитий французький актор, а також постановник, письменник, художник, скульптор, прославлений каскадер.

Іменини відзначають...

Афанасій, Віктор, Дмитро.

У Харкові...

1940 – здана в експлуатацію Дитяча залізниця (Мала Південна).

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments