За художню творчість у небі

Неділя, 28 листопада 2010, 08:36
У цей день в 1922 р. людство стало свідком першого прикладу чи то художньої творчості в небі, чи то успішного застосування повітряної реклами.
напис у небі

Капітан Королівських повітряних сил Сиріл Тернер вивів у небі над Нью-Йорком напис: «Привіт, США! Зателефонуйте Вандербільту по телефону 7200 ». 47 000 людей відгукнулися на заклик.

Також в цей день...

У 1520 році португальський мореплавець Фернан Магеллан пропливає через протоку на краю Південної Америки і досягає океану, який називає Тихим. Мазанул він з назвою міцно: просто йому пощастило з погодою.

1919 – в англійський парламент обрано перша жінка – леді Астор.

1948 – в США, в Бостоні, надійшли в продаж перші фотоапарати "Полароїд" Едвіна Ленда.

1964 – США здійснили запуск "Марінер-4", яка вперше передала на Землю 21 зображення поверхні Марса; зареєстровано наявність кратерів, відсутність каналів і потоків води, визначені склад і щільність атмосфери.

Про знаменитих світу цього...

У 1881 році народився Стефан Цвейг, австрійський письменник.

1950 – Ед Харріс, американський актор, що створив безсмертні образи Режисера у «Шоу Трумана" і полковника в «Скелі».

1956 – Роберто Занетті (так само відомий як Savage), італійський співак, композитор, продюсер, так би мовити, найяскравіший представник італо-диско.

Не цокаючись...

У 1945 році в цей день помер Дуайт Девіс, американський тенісист, що став потім членом уряду США. З ініціативи Девіса з 1900 року стало розігруватися першість світу серед чоловічих команд з тенісу, що носить нині назву Кубок Девіса.

1971 – вбивство прем'єр-міністра Йорданії Васфі Телля. Так вперше на весь світ прогриміла терористична група «Чорний вересень», найвідоміше злодіяння якої - бійня на Олімпіаді в Мюнхені.

Іменини відзначають...

Гурій, Дмитро.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments