За підкорювачів полюсів Землі

Понеділок, 29 листопада 2010, 08:29
У 1929 році американський пілот Річард Берд першим здійснив переліт через Південний полюс Землі. У 1926 році йому ж підкорився Північний полюс.
південий полюс

Також в цей день...

У 1947 році Асамблея ООН прийняла резолюцію про розділ Палестини. У 1977 році Генеральна Асамблея ухвалила щорічно відзначати 29 листопада як Міжнародний день солідарності з палестинським народом.

1959 – телеглядачі вперше отримали можливість споглядати церемонію нагородження музичною премією «Греммі» на блакитних екранах.

Про знаменитих світу цього...

У 1797 році народився Гаетано Доніцетті, італійський композитор («Любовний напій», «Лючія ді Ламмермур»).

1825 – Жан Мартен Шарко, французький лікар-психіатр, вчитель Зигмунда Фрейда, фахівець з неврологічним хвороб, засновник нового вчення про психогенної природі істерії і автор однойменного душа.

1932 – Жак Ширак, французький політик, 22-й президент Франції.

Не цокаючись...

У 2001 році помер Джордж Харрісон, англійський рок-музикант, співак, композитор, продюсер, який отримав найбільшу популярність як гітарист групи «The Beatles».

У Харкові...

29 листопада 1866 року генерал-майор Петро Павлович Дурново призначений губернатором у Харків. Йому 31 рік, він багатий і незалежний. Таке положення дає Дурново можливість бути корисним місту. І він був корисний, коли була потрібна ініціатива для доброї справи і засоби до її здійснення. Харків значною мірою зобов'язаний Дурново установою Олександрівської лікарні, для якої він зі своїх коштів пожертвував 25 тис. р. В області міського облаштування пам'ятником його губернаторства є кам'яні сходи з Університетської гірки. У 1869 році губернатор подарував місту «парову пожежну трубу з 200-саженним рукавом». Харків'яни оцінили заслуги Дурново перед містом і «піднесли йому звання почесного громадянина Харкова та постановили повісити його портрет у залі міської думи...»

Іменини відзначають...

Матвій.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments