Такий футбол нам потрібен. За світлі моменти матчів

Вівторок, 22 лютого 2011, 08:35
У цей день у 1930 році в англійському містечку Менсфілд пройшов перший футбольний матч при електричному освітленні, а рівно 26 років опісля в Портсмуті футбольний матч відбувся на стадіоні, де для освітлення поля були споруджені спеціальні прожекторні стійки.
освітлений стадіон

А ще 22 лютого відзначається Міжнародний день підтримки жертв злочинів.

У цей день в 1990 році уряд Великобританії опублікував «Хартію жертв злочинів». З тих пір у всьому цивілізованому і демократичному світі відзначають день підтримки жертв злочинів.

Проблема соціальної реабілітації жертв злочинів почала хвилювати співтовариство в кінці минулого століття. У вересні 1985 року сьомий конгрес ООН з попередження злочинності та поводження з правопорушниками затвердив Декларацію основних принципів правосуддя для жертв злочину і зловживання владою. 29 листопада 1985 Генеральна Асамблея ООН прийняла цю декларацію, вперше розробивши універсальні принципи підтримки і захисту жертв злочинів та зловживань владою.

Зараз у ряді країн прийняті і діють закони, спрямовані на захист потерпілих від кримінальних дій, їх соціальну реабілітацію, компенсацію матеріального і морального збитку. У світі діє до 200 програм допомоги потерпілим від злочинів. Починаючи від програм допомоги потерпілим від сексуального насильства і закінчуючи муніципальними службами прибиральників місць скоєння злочинів і слюсарів, безкоштовно вставляють замки і ремонтують вхідні двері за квартирну крадіжку. Такі програми реально допомагають людям впоратися зі стресом, вийти з кризи, нарешті, просто надають матеріальну допомогу та моральну підтримку.

Також в цей день...

У 1878 році в Москві відбулася прем'єра Четвертої симфонії Чайковського.

1879 – у Атіці (США) відкрився перший магазин всесвітньої мережі дешевої продажу «Вулворт».

1966 – запуск штучного супутника Землі «Космос-110», на борту якого перебуває дві собаки – Вітерець і Уголек.

1997 – Указом Президента України створено політичну раду при Президентові України.

Про знаменитих світу цього...

У 1732 році народився Джордж Вашингтон, перший американський президент.

1788 – Артур Шопенгауер (пом. 1860), німецький філософ-ідеаліст, заперечуючи історичний прогрес.

1810 – Фредерік Шопен, польський композитор і піаніст, один з найбільших музичних геніїв.

1821 – Олексій Михайлович Жемчужников, російський поет-сатирик. Разом зі своїм братом Володимиром Жемчужниковим і А.К. Толстим створив Козьму Пруткова.

1857 – Генріх Рудольф Герц, німецький фізик, основоположник електродинаміки, на честь якого названа одиниця частоти.

1920 – Джульєтта Мазіна, італійська актриса, муза і дружина Федеріко Фелліні.

1943 – Едуард Лимонов (Савенко), російський письменник («Це я – Едічка», «Щоденник невдахи»), голова Націонал-більшовицької партії, головний редактор газети «Лимонка».

1975 – Дрю Беррімор, американська акторка.

Не цокаючись...

У 1512 році помер Амеріго Веспуччі, мандрівник, дослідник Америки.

2000 – Аркадій Хайт, російський сатирик, письменник, автор сценарію мультфільмів «Ну, постривай!» та «Пригоди кота Леопольда».

У Харкові...

22 лютого 1843 стару будівлю Харківського театру – дерев'яний барак (так званий Сердюковскій – на ім'я будівельника) знесений «по своєму неподобству і крайньої старості». В кінці сорокових років XIX століття місце, де він стояв, продано містом за 20 руб. дитячому притулку.

Іменини відзначають...

Олександр, Геннадій, Інокентій, Никифор, Панкрат, Петро.

comments powered by HyperComments