Гуляємо всім офісом: обмиваємо степлер, закушуємо фаст-фудом

Субота, 5 березня 2011, 08:30
У цей день відбулися дві події, буквально врятували життя конторських працівників: був запатентований степлер, нащадок діркопробивача, і з'явився на світ винахідник головного офісного фаст-фуду – локшини швидкого приготування.
локшина швидкого приготування

Звільнену енергію використовуємо в мирних цілях: 41 рік тому набрав чинності Договір про нерозповсюдження ядерної зброї.

Договір про нерозповсюдження ядерної зброї – багатосторонній міжнародний акт, розроблений Комітетом з роззброєння ООН. Він зобов'язав ядерні держави (СРСР, США, Великобританія, Франція, Китай) не передавати кому б то не було ядерну зброю і контроль над ним, не допомагати державі, що не володіє ядерною зброєю, в його виробництві або придбанні.

Неядерні держави зобов'язані не приймати ядерної зброї, а також контролю над ним, не виробляти і не набувати його і не домагатися в цих цілях чиєї-небудь допомоги.

Даний Договір набув чинності 5 березня 1970 після здачі на зберігання ратифікаційних грамот державами-депозитаріями (СРСР, США, Великобританія), а також 40 іншими країнами.

Також в цей день...

У 1558 році медик Франциско Фернандес, посланий королем Іспанії Пилипом II до Мексики для вивчення невідомих європейцям рослин і продуктів харчування, привіз до Європи тютюн.

1868 – в Англії К. Гулд запатентував степлер.

1924 – створена корпорація IBM.

1940 – утворено літакобудівне ОКБ Сухий. З цією назвою пов'язані часті курйози: наприклад, в суворій офіційної документації часто проскакувало несподівано веселеньке «ОКС бухий».

1946 – у Фултоні (штат Міссурі) Уїнстон Черчилль виголосив свою знамениту промову, в якій сказав: «Від Щецина на Балтиці до Трієста на Адріатиці над Європою опустилася залізна завіса». І почалася «холодна війна».

2000 – англійські вчені вперше в світі провели успішну операцію з клонування свиней.

2003 – на Марсі знайдено замерзле озеро.

Про знаменитих світу цього...

У 1827 р. на світ з'явився Леонід Глібов, байкар, український послідовник Езопа.

1871 – Роза Люксембург, німецька революціонерка, впливовий діяч європейського комуністичного руху.

1910 – Андо Момофуку, винахідник локшини швидкого приготування. І хоча у нас цей продукт придбав китайсько-в'єтнамські коріння, в Японії, на батьківщині винахідника, його визнали найвидатнішим японським досягненням ХХ століття.

1928 – Габріель Гарсіа Маркес, колумбійський письменник, лауреат Нобелівської премії, автор романів «100 років самотності», «Осінь патріарха» і ін.

1919 – Олексій Фатьянов, російський радянський поет, автор багатьох популярних пісень («Солов'ї», «На сонячній поляночке», «Тиша за Рогожскою заставою»). Ним були написані пісні для художніх фільмів «Будинок в якому я живу», «Весілля з приданим», «Весна на Зарічній вулиці».

1936 – Володимир Маслаченко, футболіст, воротар московського «Спартака» та збірної СРСР, спортивний телекоментатор.

1958 – у Харкові народився Володимир Безсонов, футболіст, півзахисник київського «Динамо» і збірної СРСР.

1961 – Олена Яковлєва, ще одна харків'янка, актриса, що пройшла нелегкий творчий шлях від «Інтердівчинки» до підполковника міліції майора Каменської.

Не цокаючись...

У 1815 році помер Франц Месмер, австрійський лікар, фундатором численних шкіл «месмеризму» і «гіпнотизму», автор теорії «тваринного магнетизму».

1827 – Алессандро Вольта, італійський фізик і фізіолог, ім'ям якого названа одиниця електричної напруги – вольт.

1895 – Микола Лєсков, відомий російський письменник-прозаїк («Леді Макбет Мценського повіту», «Лівша»)

1914 – Георгій Сєдов, російський гідрограф і полярний дослідник. Іменем Сєдова названі дві затоки і пік на Новій Землі, льодовик і мис на Землі Франца-Йосипа, острів у Баренцевому морі, мис в Антарктиді і криголамний пароплав «Георгій Сєдов».

1953 – Сергій Прокоф'єв, російський радянський композитор («Ромео і Джульєтта», «Олександр Невський», «Попелюшка», «Петя і вовк»).

1953 – І. В. Сталін, диктатор СРСР з 1923 року. І тільки рівно через три роки Президія ЦК КПРС ухвалив ознайомити всіх комуністів і комсомольців з доповіддю М. Хрущова про культ особи Сталіна.

1966 – Анна Андріївна Ахматова, російська поетеса.

У Харкові...

У 1765 році замість 5 Слобідських полків в Харкові засновані 5 гусарських. Це був одним з етапів катерининської реформи Слобідської України. У її результаті колишнє козацьке устрій краю було знищено.

1778 – у XVIII столітті в Харкові з'являються перші клавішні музичні інструменти. Газета «Московские ведомости» від 5 березня 1778 поміщає оголошення про запрошення «знаючих вчити на клавікордах» до Харківського колегіуму.

1885 – затверджено новий штатний розклад Харківської поліції. «Приставивши покладається 6, при кожному по помічникові й письмоводителеві, околоточних наглядачів 52, городових трьох розрядів всіх 300 чол. та 25 кінних стражників ». Витрата на утримання поліції склав 125880 рублів на рік.

Іменини відзначають...

Корній, Лев.

comments powered by HyperComments