У галереї «Бузок» презентували відразу три експозиції

Аріадна Скела  |  П'ятниця, 19 вересня 2014, 10:59
Від пісочної анімації до полотен, написаних олією та олівцем. Кожна з виставок, представлених в галереї «Бузок», особлива по-своєму.
У галереї «Бузок» презентували відразу три експозиції

 

Перша, під назвою «Мій Харків», присвячена видатним пам’яткам архітектури столиці Слобожанщини. Є тут і Південний вокзал, і будівлі театрів, і навіть церкви та храми міста.

Юна художниця Поліна Ткаліч за допомогою пісочної анімації зобразила в своїй роботі будівлю Успенського собору.

 «Я обрала для своєї картини саме цей собор, оскільки мені подобається архітектурний стиль, в якому він виконаний. Все дуже просто. Спочатку я намалювала його на склі за допомогою піску. Потім цю роботу сфотографували, ось і вийшло таке собі полотнище із зображенням Успенського собору».

Не менш оригінальною та захоплюючою є друга експозиція «Літо- це…».  Яскраві картини про літо, відпочинок, дитячі мрії та радощі, які також виконані з кольорового піску. Всі роботи побудовані за принципом вкладишу з відомої всім дитячої  жувальної гумки часів 90-х «Love is…».

Семирічна Марина Васильєва присвятила картину своїй родині.

 «Моя картина називається «Моя родина на морі». Я тут намалювала кольоровим піском свою маму та тата. А ось і я посередині.»

Автор третьої групи полотен, майстер пензля Павло Гапон, назвав свою виставку «Вінегрет», оскільки представив роботи різних жанрів та техніки виконання. Найбільш за все, каже художник, полюбляє писати пейзажі різних куточків України та Харківщини.

«Це перша моя виставка. Для неї я зібрав більше сорока творів. Я пишу і олією, і олівцем, у реалістичному стилі. Не люблю чогось  імпресіонізму. Особливо до вподоби мені краєвиди. Я їх пишу в будь-яку пору року, в будь-який час доби, головне, щоб навколишня природа співпадала з моїм настроєм. Окрім пейзажів, малюю портрети. А ще мені подобається спостерігати за тваринами, а також їх фіксувати. Улюблених робіт нема, адже вони всі мені дорогі серцю, вони всі мені, наче діти мої.»

 

 

comments powered by HyperComments