Акордеон, електроскрипка і Жадан: новий проект письменника

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 07:35
Сергій Жадан разом із мистецькою агенцією "АртПоле" готує новий проект. Жадан читатиме вірші під музику в театральній студії. Паралельно йтиме показ відео.
Акордеон, електроскрипка і Жадан: новий проект письменника

Прем’єра проекту «роздІловІ» відбудеться сьогодні ввечорі. Сергій Жадан читатиме вірші під акордеон, електроскрипку та інші електронні інструменти.

"Поезія та музика звучатимуть, змінюючи та доповнюючи одне одного, надаючи твору та простору відкритості і непередбачуваності", - повідомляють організатори.

Жадан читатиме вірші з декількох збірок. Керує постановкою киянка Ольга Михайлюк.

«Проект задуманий як листування між Ним і Нею. За основу взяті поетичні твори Сергія Жадана з «Месопотамії» та інших збірок. Додається й кілька прозових фрагментів. «Його» тексти читатиме автор, Сергій Жадан. «ЇЇ» епізоди − графічні символи на екрані. Упродовж твору Вони проживають найгостріші моменти, які завжди супроводжує музика. За увесь твір 15 разів згадується слово «любов», 9 разів − «ніжність» і «нічого», і 2 рази − слово «війна».  Робота над постановкою «роздІловІ» триває − в результаті автори виходить мультимедійний двомовний проект», - розповіла режисерка.

Сергій Жадан: «Наш проект присвячений дуже тонкій та зникомій матерії — матерії ніжності. А про ніжність говорити настільки ж просто, наскільки й безсенсовно. Саме тому виникає спокуса в розмові про неї застосовувати не так слова, як окремі літери, не так музику, як окремі звуки, не так танок, як окремі рухи. Адже ніжність це і є окремі рухи».

Прем’єра відбудеться 10 жовтня у ЦК Київського району, Мала сцена (Харків, вул. Скрипника 7). Початок о 19:00. Бронювання місць за телефоном 097-308-18-97. 
 

comments powered by HyperComments