В «Костюринському провулку» відкрилася персональна виставка Тетяни Черевань

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 31 жовтня 2014, 12:10
В галереї сучасного мистецтва «Костюринський провулок» триває персональна виставка Тетяни Черевань під назвою «Жінка Берегиня»
В «Костюринському провулку» відкрилася персональна виставка Тетяни Черевань

Художниця представила цілий ряд жіночих портретів, оформленню яких більшою мірю властивий романтизм та певна декоративність. Її героїні різного віку, починаючи від малих дівчат і закінчуючи вже літніми жінками. Також вони родом з різних областей країни, проте в кожній художниця втілила традиційний образ Берегині. До речі, серед представлених портретів можна пізнати і відомих жінок – Лесю Українку та Марію Примаченко.

«Це дуже цікаві роботи, – розповів Генадій Скуйбіда, директор «Костюринського провулку», – це складна техніка, тут присутні декілька засобів якими вона творить свої роботи. Це олівець, маркер, перо, пастель. Це складна і дуже цікава техніка».

«Ця виставка особлива тим, що на портретах Тетяни Черевань зображені дівчатка та жінки з різних куточків України, – Прикарпаття, Києва, Черкас, Харкова, – розповіла Наталія Нечепуренко, – всі ми такі різні, але у нас є одне велике бажання: ми хочемо щастя для своєї Батьківщини!»

Взагалі, одне з головних місць в творчості художниці займає образ жінки. В її роботах жіночі образи загадкові, непересічні, в них відчувається багатий внутрішній світ та індивідуальність кожної з них.  

Виставка триватиме до 6 листопада.

comments powered by HyperComments