Харків’яни зможуть подивитись сучасні іспанські фільми

Четвер, 31 березня 2016, 08:58
Тиждень іспанського кіно «CineFIESTA» стартує 31 березня в Україні.
Харків’яни зможуть подивитись сучасні іспанські фільми

У рамках програми глядачу представлять п’ять стрічок іспанських режисерів, повідомляють в прес-службі МКФ «Молодість». Тиждень іспанського кіно проводиться в Україні чотирнадцятий раз. Цього року покази пройдуть у Києві, Львові, Одесі, Харкові та Вінниці. Всі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У Харкові фестиваль прийматиме кінотеатр «8 1/2» (вул. Донець-Захаржевського, 6/8).

Відкриє Тиждень іспанського кіно драма Фернандо Леон де Араноа «Ідеальний день» за участі української акторки Ольги Куриленко та Бенісіо дель Торо.

«Співробітники гуманітарної місії намагаються дістати труп з криниці в зоні конфлікту. Хтось кинув туди тіло, аби отруїти воду, і місцевий люд страждає від спраги. Найпростіше на перший погляд завдання перетворюється у нездійсненну місію, де найлютіший ворог — ірраціональність», — описують фільм на сайті кінотеатру.

З 1 квітня можна подивитись «Мініатюрний острів» (Альберто Родрігес). Це  — детективна історія у стилі серіалу «Справжній детектив», де подій відбуваються у 1980 році. «Хуан і Педро – двоє поліцейських відділу з розслідування вбивств Мадрида, ідеологічні противники – після отримання доган  повинні перебратися у занедбану болотяну місцевість Гвадалквівір. Їм доручили розслідувати зникнення і жорстоке вбивство двох дівчаток-підлітків під час святкування місцевого свята. Тепер поліцейські мусять забути свої розбіжності у поглядах і разом протистояти жорстокому вбивці», — повідомляють прокатчики.

Комедії «Моя грандіозна ніч» (Алекс де ла Іглесія) і «Мортадело та Філімон проти Джиммі Торчка» (Хав’єр Фессер) демонструватимуть з 2 квітня. Про перший пишуть: «Відеозапис видовищного «новорічного вогника» перетворюється на абсолютне божевілля, коли низка нещасних випадків трапляється на знімальному майданчику один за одним. То знімальний кран щойно розгромив столик з людьми, то відчайдушна фанатка шантажує Адана, надзвичайно сексапільну поп-зірку. А на легендарного співака Альфонсо відкриває збройне полювання божевільний автор пісень. Усім цієї ночі непереливки… І, як завжди, «свято» підкралось непомітно». У фільмі знімався актор Маріо Касес, відомий за стрічкою «Три метри над рівнем неба».

«Мортадело та Філімон проти Джиммі Торчка» — анімаційна комедія, де «лиходій Джиммі разом із поплічниками викрадає сейф із секретними документами просто зі штаб-квартири агентства з розвідки». Повернення документів доручають агентам Мортадело і Філімону. В той же час останньому прагне помститися за арешт бандит, що втік із в’язниці.

З 3 квітня на екрані — «Пако де Лючія: Пошук». Іспанський режисер Курро Санчес, сина покійного фламенкіста, зняв про легендарного виконавця документальну стрічку.

comments powered by HyperComments