У Харкові стартує Тиждень австрійського кіно

Четвер, 14 квітня 2016, 08:43
П’ятий рік поспіль харків’яни можуть познайомитись з новими фільмами, знятими в Австрії.
У Харкові стартує Тиждень австрійського кіно

Добірку традиційно складають найкращі роботи міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA, який щорічно проходить в австрійському місті Лінц. «Тиждень австрійського кіно» цього року приймають Київ, Дніпропетровськ, Харків, Одеса та Чернівці.

У Харкові покази відбуватимуться в кінотеатрі «8 ½» (вул. Донець-Захаржевського, 6/8) мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Програма заходів:

14 квітня, 18:40 — Серед сліпих. Екстремальне життя Енді Хольцера / Unter blinden, 90 хв.

Головні герої фільму – перший у Європі незрячий альпініст-професіонал Енді Хольцер, чиє ім'я винесене у назву, та Георг Нуссбаумер, співак, який представляв Австрію на конкурсі «Євробачення» 1996 року. «Їхнє різне світосприйняття складає головний сюжетний каркас фільму, що розповідає про силу людського духу», — повідомляє обласний центр культури та мистецтв.

15 квітня, 18:40 — Beautiful Girl, 85 хв.

Романтична мелодрама про 15-річну Шарлотту, яка «після розлучення батьків вперше дізнається, що любов може приносити людям біль, але зустріч із двома нерозлучними друзями змушує її по-новому поглянути на стосунки».

16 квітня, 18:40 — Один з нас/ Einer von uns, 86 хв.

Заснований на реальних подіях. «Величезний супермаркет – єдине місце соціалізації для мешканців промислових передмість. Тут 14-річний непосида Джуліан зустрічає невдаху Марко і однієї ночі юнацький максималізм змушує їх вломитися до супермаркету», — пишуть у Центрі.

17 квітня, 18:40 — Cafe Elektric, 110 хв. Показ супроводжуватиме австрійський піаніст Ґерхард Ґрубер.

Чорно-біла мелодрама 1920-х років. Головні ролі у картині виконали тогочасні зірки — Марлен Дітріх та Віллі Фрост. Щовечора у кафе Elektric збирається строката публіка – від сутенерів та їхніх підопічних до респектабельних бізнесменів. Перед очима глядача розкривається історія гріхопадіння жінки.

«Ґерхард Ґрубер – провідний австрійський композитор і акомпаніатор для німого кіно з 1988 року, виступав на показах близько 450 різних кінострічок, серед яких «Нетерпимість», «Нанук з Півночі», «Кабінет доктора Калігарі» та інші шедеври світового німого кінематографа», — йдеться у повідомленні.

18 квітня, 18:40 — ARS ELECTRONICA, 110 хв. (добірка короткометражок).

 

comments powered by HyperComments