Харківська співачка єдина представляла Україну на фестивалі в Китаї

Неділя, 8 травня 2016, 12:47
У Національній опері міста Тяньцзінь відбувся фестиваль, присвячений 260-річчю від дня народження композитора Вольфганга Амадея Моцарта.
Харківська співачка єдина представляла Україну на фестивалі в Китаї

Туди запросили солістку Харківського національного театру опери та балету Ксенію Бахрітдінову. Як повідомляє «KharkivToday», вона була єдиною українською вокалісткою на цьому заході. І наймолодшої виконавицею (співачці 28 років).

«Пекін вразив — неймовірне місто! Такі масштаби! Піднебесна розвивається в 10 разів швидше, ніж Європа», — поділилася враженнями Бахрітдінова.

Харків'янка виступала в Національній опері міста Тяньцзінь. Це один з чотирьох найбільших мегаполісів Китаю з населенням понад 14 мільйонів людей.

«Зазвичай в театрі йдуть китайські опери. Тому арії, які я запропонувала, музикантам оркестру були невідомі. Але вони вивчили твори буквально за день! Перед концертом ми провели дві репетиції з оркестром. Я виконувала арії з опер Моцарта — Паміни з «Чарівної флейти» і Дони Анни з «Дон Жуана», — розповіла Ксенія.

На гала-концерті українці запропонували співати в мікрофон. Це звичайна практика, на випадок, щоб оркестр не заглушив виконавця. Але зал Національної опери міста Тяньцзінь — середніх розмірів, до тисячі місць, тому Бахрітдінова, яка звикла виступати без допомоги апаратури перед великою кількістю глядачів, сміливо відмовилася, і все було чудово.

comments powered by HyperComments