У Харкові пройде виставка, присвячена «сонячним дітям»

Вівторок, 7 червня 2016, 11:34
9 червня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відкриється виставка «Я - дитина, я - НЕ синдром Дауна!» Херсонського фотохудожника Олександра Андрющенка.
У Харкові пройде виставка, присвячена «сонячним дітям»

«Кількість робіт не випадкова, адже ці діти мають 47 хромосом – на одну більше, ніж у звичайних людей. Що хочу сказати? Що «сонячні» діти, як і всі, що прийшли в цей світ, мають право на щастя і повноцінне життя. Зайва хромосома не повинна стати перешкодою. Для адаптації в суспільстві вони вимагають значно більших зусиль і уваги близьких їм людей, ніж «стандартні». Моє щире бажання – зламати стереотипи сприйняття «сонячних» дітей, а найголовніша мета цього проекту – подолання стигматизації «сонячних дітей», сприяння їх інтеграції в суспільство .

Ця виставка є частиною соціокультурного проекту «Сонячні діти», який буде проходити в Харкові з 9 по 30 червня. Окрім масштабної фотовиставки Олександра Андрющенко, передбачені лекції про особливості людей з синдромом Дауна, заходи для дітей, спрямовані на виховання толерантного ставлення до людей з особливими потребами. Також буде надано вільний творчий простір для дітей з особливими потребами, в якому проведуть низку творчих майстер-класів, квестів та ігор.

comments powered by HyperComments