«Ляльковий світ» молодої художниці представлять у галереї

Середа, 8 червня 2016, 09:15
У середу, 8 червня, о 18:00 відбудеться відкриття виставки «Все як у людей».
«Ляльковий світ» молодої художниці представлять у галереї

В експозиції — не серія натюрмортів із зображенням іграшок, а галерея їх портретів, лялька виступає в ролі людини. «Всі грають: чоловіки, жінки і, звичайно, діти! Сподобалася іграшка як неясне нагадування про власні бажання. Гра з нею як наближення до заповітної мрії, можливість занурення в уявні світи, закриті для випадкового погляду.

Машинки, роботи, солдатики, ляльки, літаючі поні як втілення наших ідеалів краси, любові, багатства, мрії про неймовірні можливості. Гра як шанс прожити життя по-іншому: придбати автомобіль або карету, собаку або крилатого поні, помчати, світ за очі, а потім, в разі чого, повернутися за старим другом, який, віддано чекає тебе. Граючи, я переставляю голови, міняю тулуба, одяг, ролі: знявши корону з принца одягаю її на гумову собаку. Моя рука - рука долі! Я - бог ляльок! Але як часто дитячі ігри нагадують драматичні колізії людських доль», — описує свій проект харківська художниця Віолетта Терлига.

Вона народилася в Маріуполі. У 1999 році переїхала до Харкова і поступила в художнє училище на відділення дизайну, а потім і в ХДАДМ на відділення монументального живопису. Після академії автор повністю занурюється в творче середовище майстерні «Пушкінський драйв». Починаючи з 2011 року Віолетта Терлига активний учасник арт-фестивалів, групових і сольних виставкових проектів в Україні, а в цьому році її роботи були представлені на виставці «Призми сприйняття» в Санкт-Петербурзі. Віолетта живе і працює в Харкові, займається живописом, фотографією, стріт-артом, ленд-артом, викладає.

В проекті «Все як у людей» будуть представлені не тільки живописні роботи, але і арт-об'єкти. Відкриття відбудеться 8 червня о 18:00 у галереї VOVATANYA на Харківській набережній, 6.

comments powered by HyperComments