Харківська молодь організує фестиваль на підтримку хворого актора

Понеділок, 27 червня 2016, 09:11
Олексій Рубинський — єдиний з артистів Харківського театру ляльок, що носить почесне звання народного артиста, професора кафедри майстерності актора і режисури театру анімації ХНУМ ім. І. П. Котляревського.
Харківська молодь організує фестиваль на підтримку хворого актора

Серед епітетів Рубинського організатори також називають: кіноактор, театральний педагог, талановитий і парадоксальний художник-графік, автор низки досліджень про Харківський театр ляльок, «лялькар № 1 України».

Кілька років тому ця видатна особистість втратила слух, але продовжує грати серйозні й комедійні ролі у театрі як в ляльковому плані, так і в живому. Також — викладає майстерність актора для студентів. А минулого року Олексій Рубинський видав книгу «Харьковский театр кукол: История, анализ традиций и школы (опыт исторической философии)».

Водночас, ізраїльські лікарі прогнозують актору виліковування. На операцію потрібно $20 тис., також тотожна сума необхідна на подорож, обстеження, ліки.

Тому Фундація регіональних ініціатив (ФРІ) організує тридений благодійний фестиваль на честь Олексія Рубинського. У планах — відновлення сайту з поетичними та графічними творами актора (1500,00 грн. на рік), переклад есе творця, яке видаватиметься англійською мовою і реалізовуватиметься закордоном (1500,00 грн.).

Благодійний захід триватиме з 8 по 10 липня, у програмі — вистави та майстер-класи. Місце проведення оприлюднять пізніше.

comments powered by HyperComments