«ПогранКульт: ГаліціяКульт» проведуть у Харкові

Понеділок, 25 липня 2016, 14:00
З 11 по 21 серпня триватиме програма «Мистецькі резиденції», з якої розпочнеться форум «ПогранКульт: ГаліціяКульт».
«ПогранКульт: ГаліціяКульт» проведуть у Харкові

Організатори повідомляють, що у «Мистецьких резиденціях» візьмуть участь художники, мультиплікатори, кінематографісти, історики, культурологи, архітектори, соціологи з Харкова, Львова та Івано-Франківська, кандидатури яких були відібрані на конкурсній основі. За два тижні роботи митці планують створити творчі проекти, які будуть представлені у ході основної частини форуму з 4 по 18 жовтня.

«Форум «ПогранКульт: ГаліціяКульт» покликаний налагодити діалог між сходом і заходом, колаборацію між локальними спільнотами, створення національного культурного продукту, який став би приводом для загальної національної гордості та закріпив подальшу продуктивну співпрацю між регіонами. Цей проект має зламати стереотип сприйняття Галичини як регіону «затятих націоналістів», що панує на сході. Висвітлить тривалий досвід впливу потужних імперій на розвиток ментальності і культури західної України та проблематику прикордоння в культурі», — йдеться у повідомленні.

Мета харківської резиденції — спільними зусиллями молодих архітекторів, культурологів, істориків і соціологів зі Львова і Харкова створити проект ревіталізації громадського простору довкола будинку «Слово» і винести його на обговорення місцевої громади для подальшого втілення.

comments powered by HyperComments