"Давайте слухати тишу" через мистецтво натюрморту у Харкові

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 29 серпня 2016, 17:40
У Харківскому художньому музеї відкрилася нова виставка художниці Тетяни Бутвінової.
"Давайте слухати тишу" через мистецтво натюрморту у Харкові

Виставка - це незвичайний симбіоз, коли художниця намагаться через фото - натюрморти розповісти про свої почуття. За її словами, на таку виставку її надихнули вірші, знайдені в мережі інтернет, які починаються з рядків "Давайте слухати тишу.." Прекрасні вірші допомогли фотографу знайти спосіб,я к виразити свої почуття.

"Ви бачите, скільки людей мене підтримують. Я зберігаю багато різних речей, які допомагають творити натюрморти.Хочу подякувати  своїм колегам, членам Харківського фотоклубу, які допомагали мені на кожному етапі",- сказала фотохудожниця.

Роботам мисткині притаманне своєрідне продовження живописних традицій, адже в своїй творчості авторка спирається, насамперед, на мистецтво голландських і фламандських художників, що писали картини в цьому жанрі. Саме тому її твори здаються картинами: композиційно, за вибором об'єктів зйомки, за їх розташуванням на знімку, навіть у плані техніки зображення – майстриня багато і різноманітно використовує можливості пост-обробки фотознімку в графічних редакторах. Фон у натюрмортах Бутвіної зазвичай має глибокий темний тон, на якому виразно виділяються сповнені світла предмети, ретельно відібрані для кожного знімку.
 

 

comments powered by HyperComments