Фіналісти NonStopMedia VIII показали свої творчі здобутки

Субота, 3 вересня 2016, 12:00
У артпідвалі Харківської муніципальної галереї стартувала виставка фіналістів мистецького фестивалю NonStopMedia VIII.
Фіналісти NonStopMedia VIII показали свої творчі здобутки

Це роботи молодих митців, які були відібрані в результаті конкурсу серед десяти фіналістів. На виставці можна побачити проект «Хромакей» Ольги Федорової, «Сезон закритий» Максима Фіногеєва, «Петля історії» Віталія Шупляка і «Відеострес» Данила Перчака.

Ольга Федорова: «Виставка присвячена дослідженням можливостей і специфіки реальності на прикладі такого відомого об’єкту в кіноіндустрії, як зелений екран. Ми поміщаємо в нього історичні події у вигляді фотографій, надаючи їм кінематографічності. Так вони стають сюрреалістичними. Це похмурі та одночасно урочисті сторінки історії. І вони перетворюються на кіно. Так я намагаюся передати глядачу, що такі події, як війни та катастрофи, існувати не повинні. Вони настільки сюрреалістичні, що повинні існувати тільки в кіно».

Максим Фіногеєв: «Одесі виповнюється 222 роки. І це дуже символічно, що в Харкові проходить виставка про Одесу та пляжі, зняті в нетуристичний сезон. Проект також зачіпає тему зворотного боку туризму. Туристичне місто Одеса, у моєму баченні, показує, що вона собою являє коли море холодне».

Данило Перчака: «Мій проект називається «Відеострес». Тут я звертаю увагу на таке почуття, як стрес. Чому? Тому що стрес – це ознака того, що ми починаємо виходити із зони комфорту. Як я вважаю, найцікавіше якраз і знаходиться там. І моє відео – це колекція різноманітних спроб виходу із зони комфорту».

За словами організаторів фестивалю, головними критеріями для учасників стала наявність новаторства та проектного мислення. І всі ці якості якраз властиві фіналістам, чиї роботи і були представлені на виставці.

comments powered by HyperComments