У Харкові успішно пройшов фестиваль «Я і Села Брук»

Юлія Гуш  |  Вівторок, 4 квітня 2017, 21:29
Нещодавно у Харкові завершився фестиваль сучасного театрального мистецтва, який тривав протягом тижня.
У Харкові успішно пройшов фестиваль «Я і Села Брук»

Фестиваль «Я і Села Брук» проходив одразу на декількох мистецьких майданчиках – ХНАТОБі, «ЕрміловЦентрі», «Студії 42», театрі Пушкіна та Будинку актора. В більш ніж 30 культурних заходах брали участь 25 театральних, мистецьких та музичних колективів, які представили різні грані сучасного театрального мистецтва.

«У цьому році фестиваль відрізнявся від фестивалів минулих років, – розповіла Рита Русіна, співорганізаторка заходу, – збільшилася кількість учасників, днів, міст, театральних сцен. Цього року до нас приїжджали з Полтави, Червонограда, Запоріжжя, Києва та Львова. Ми освоїли сім сценічних майданчиків, серед яких були як традиційні театральні простори (на кшталт Будинку Актора і Малої сцени театру Пушкіна), так і ті, які набирають популярність(на кшталт «Студії 42»). У цьому році фестиваль підтримала Харківська обладміністрація».

Для даного фестивалю характерне поєднання театру з іншими видами мистецтва, він передбачає постійний пошук та впровадження нових експериментів. Крім того, він покликаний налагодити комунікацію між представниками театрального мистецтва та глядачами, чому, загалом, сприяли обговорення, які проходили вже після самих спектаклів та перформансів

«За відгуками тих глядачів і експертів, які відвідали велику кількість заходів, фестиваль справив цілісне враження, – зазначила Рита Русіна, – більшість із них перебували в одному «смисловому потоці», а саме досліджували важливі соціальні теми, наприклад теми війни і толерантності, мови ворожнечі, насильства або бездумного споживання. Надзвичайно тішить, що ми стали тим простором, куди учасники приходять з важливими висловлюваннями, нам навіть не пропонують розважальні проекти. Навіть роботи дитячих студій були наповнені смислом. Наприклад, театрально-драматургічна студія «Школа магії театру» представила бліц-вистави про підліткові взаємини і пошук довіри. Тішить високий рівень всіх без винятку учасників».

Взагалі, театральний фестиваль «Я і Села Брук» проходить з 2012 року. Як і в попередні роки, учасники і організатори прагнуть принести свіжий погляд на театр до міського середовища. Крім того, цей фестиваль має допомогти харківським театралам визначитися з тим, в якому напрямку має прямувати театральне мистецтво надалі.

 

comments powered by HyperComments