На Харківщині пройде фестиваль, який об’єднає мистецтво, народні ремесла і благодійність

Юлія Гуш  |  Середа, 26 квітня 2017, 20:15
30 квітня на Харківщині відбудеться фестиваль «Пархомівка – світові шедеври», який охопить одразу ж дві локації – село Пархомівка та Краснокутський дендропарк
На Харківщині пройде фестиваль, який об’єднає мистецтво, народні ремесла і благодійність

Фестиваль ми вирішили присвятити саме Пархомівці, – розповів Вадим Фаріон, член оргкомітету фестивалю, – прив’язка йде до самого музею. Але, на жаль, там немає таких приміщень, в яких можна було помістити всіх охочих потрапити на фестиваль. У зв’язку з цим було прийняте рішення розділити фестиваль на дві локації. Перша – це Краснокутський дендропарк, а друга – Пархомівській музей».

В музеї буде представлена фотовиставка, де, зокрема, можна буде побачити більше 4000 робіт харківських фотографів. Буде експонуватися серія студентських плакатів, головним мотивом яких стануть особливості кожного регіону України. Крім того, того ж дня вперше відбудеться виставка робіт архітектора Бекетова. І враховуючи те, що зараз в Україні триває рік Японії, буде також представлена виставка гравюри від японських майстрів.

Значна частина заходів буде проходити вже в Краснокутському дендропарку. Там будуть розміщені чотири імпровізовані сцени, де виступатимуть різноманітні музичні колективи. Також проходитиме пленер за участю художників, де всі охочі можуть подивитися як створюються картини прямо на свіжому повітрі.

Крім того, того дня діятиме «Місто майстрів», під час якого народні умільці продемонструють свої таланти. За словами Тетяни Ілларіонової, члену оргкомітету фестивалю, вони під час своїх майстер-класів покажуть, як створюються прикраси, вироби із скла та кераміки, ляльки-мотанки, як відбувається різьба по дереву тощо. Аналогічна локація буде зайнята художниками, які проведуть майстер-класи, де спробувати себе в творчості всі охочі зможуть. Програма також передбачає показові рицарські та козацькі бої в автентичному антуражі.

Крім того, на фестивалі «Пархомівка – світові шедеври» буде місце і для благодійності. За словами Сергія Прядки, бійця 54-ї ОМБР, бійці збиратимуть кошти на лікування п’ятирічного хлопчика Клименка. Для цього вони власноруч приготують плов за участю професійних поварів. Крім того, бійці «Київської Русі» збиратимуть гроші на лікування свого товариша, пропонуючи присутнім різноманітні грузинські страви.

comments powered by HyperComments