У Харкові вперше в Україні звучатиме легендарна «Червона скрипка»

Понеділок, 25 березня 2019, 18:04
ТОП-подія в культурному житті країни відбудеться у Харкові 10 травня.
У Харкові вперше в Україні звучатиме легендарна «Червона скрипка»

Відома американська скрипачка Елізабет Піткерн і Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» вперше виступлять разом в концерті «Містична Червона скрипка»!

Її називають найдосконалішим музичним інструментом, коли-небудь створеним руками людини. Містична історія цього інструменту і його дивовижні властивості надихнули режисера Франсуа Жирара на створення культового фільму «Червона скрипка», який отримав численні нагороди в області кіномистецтва. Вона була зроблена Антоніо Страдіварі у 1720 році і вважається однією з кращих скрипок великого скрипкового майстра. Проносилися століття, змінювалися покоління, планету стрясали катаклізми, скрипка змінювала власників, залишаючись такою ж, як і в перший день, вражаючи і надихаючи своїм божественним голосом.

Незабаром після створення інструмент, здавалося, зник і ніхто не знав, де і кому належала скрипка більше 200 років. У 30-х роках минулого століття вона несподівано «спливла» у Берліні, потім переїхала за океан, в США, а в 1990 році потрапила до Елізабет Піткерн. Інструмент юної американської скрипальці на аукціоні в Christie's в Лондоні купив її дідусь, в подарунок до 16-річчя.

Елізабет Піткерн (Elizabeth Pitcairn) - одна з найвідоміших і улюблених публікою скрипачок Америки. Вона регулярно виступає в кращих концертних залах США, таких як Карнегі-Холл, Концертний зал Уолта Діснея, Фішер-центр і Кіммел-центр. Також, вона є президентом і художнім керівником музичного центру Люцерн, що штаті Нью-Йорку, де навчаються обдаровані молоді музиканти.

У концертній програмі «Містична червона скрипка» прозвучать визнані шедеври світової класики. Концерт для скрипки з оркестром ре мажор - вершина скрипкової музики Бетховена, що втілює світлий початок бетховенського мистецтва. Симфонія №4 остання в симфонічній творчості Брамса, є свого роду підсумком розвитку симфонії в ХІХ столітті.

Диригент - заслужений діяч мистецтв України - Юрій Яковенко.

Події такого масштабу трапляються вкрай рідко. Ловіть момент. Приходьте на концерт «Містична Червона скрипка» за участю Елізабет Піткерн і Молодіжного академічний симфонічного оркестру «Слобожанський», насолодіться дивовижними витворами людського генія, послухайте легендарну «червону скрипку», яка оживає тільки в руках геніїв і тоді звучить так, що прості смертні втрачають дар мови.

Концерт відбудеться 10 травня у Палаці студентів Національного юридичного університету на Пушкінській, 88. Початок - о 19:00.

comments powered by HyperComments