Коли можуть відмовити у субсидії

Середа, 16 листопада 2016, 13:41
З початком опалювального сезону на тлі підвищення вартості електроенергіїї та опалення кількість громадян України, що звернулась за субсидіями, збільшилася.
Коли можуть відмовити у субсидії

Чиновники стверджують, що отримати допомогу від  держави на оплату "комуналки" досить легко. Але можуть виникнути і нестиковки.
Наприклад, це стосується податкової. Тут основна проблема - в обміні інформацією. По-перше, це розбіжність даних про платників податків та їх доходи в базах даних ДФС. Таким чином, при запиті управління соцзахисту місцева податкова інспекція повідомляє, що за вказаним ідентифікаційним кодом значиться інший платник або у нього значаться зовсім інші види доходів. Подробиць податківці не повідомляють, так як це буде розголошенням особистих даних платників. В цьому випадку потрібно йти особисто до податкової та виправляти свої дані. Після повторної перевірки, субсидію можуть призначити, але вже "заднім числом".
Іншою проблемою, що стане на заваді отриманню субсидії. є кількість прописаних та кількість фактично проживаючих у помешканні. Якщо у родини є можливість документально підтвердити проживання частини прописаних за іншою адресою, - їх виключать з розрахунку загального доходу сім'ї.
Ще однією перепоною може стати комісія з перевірки дорогих покупок. Чиновники говорять, що підхід повинен бути індивідуальним. Адже в одному випадку мова йде про покупку. на яку людина збирала все життя, в іншому - про щомісячні дорогі придбання. Тому все залежить від висновку конкретного інспектора.
Як повідомляла "Справжня Варта", з отримувачів субсидій спишуть борги.

comments powered by HyperComments