Європейські банки зможуть виділити 320 млн. євро на будівництво двох станцій метро у Харкові

Середа, 21 грудня 2016, 11:38
Про це заявив у ході сесії міськради міський голова Геннадій Кернес
Європейські банки зможуть виділити 320 млн. євро на будівництво двох станцій метро у Харкові

За ого словами, необхідні документи були їм надіслані до відповідних державних установ. Сама можливість отримання кредиту оговорена з представниками ЄБРР.

Кернес заявив: «Сума, яку нам готові виділити, - 320 млн євро. Частину цих коштів виділить ЄБРР, частину - Європейський інвестиційний банк. Співфінансування з коштів міського бюджету становитиме до 80 млн грн».

В Харкові планується будівництво станцій метро «Державінська» та «Одеська», а також будівництво електродепо за ст. м. «Перемога».

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов 14 грудня провів переговори з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.  Сторони обговорили можливості надання кредиту на будівництво третьої лінії Харківського метрополітену в бік Міжнародного аеропорту «Харків».

«Відбулися важливі переговори, які були непростими і тривалими, тому що багато чого довелося коригувати по ходу переговорного процесу. У підсумку, ми досягли певних домовленостей, уточнили цифри, обговорили алгоритм взаємодії з банками. Ми йдемо до того, щоб до середини 2017 року підписати рамкову угоду з кредитування і наприкінці 2017 року почати будівництво метро», - повідомив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що ЄБРР відкрив у Харкові представництво – друге в Україні після Києва. Його відкриття дозволить нашим підприємцям, у тому числі малому та середньому бізнесу, суттєво збільшити експорт на ринки ЄС

comments powered by HyperComments