Потрібно платити зарплату та піклуватися про людей. Це завдання кожного керівника та органів влади - Світлична

Вівторок, 13 березня 2018, 12:25
Питання своєчасної виплати зарплат та ліквідації боргів підприємств області перед своїми працівниками стало центральним на розширеному засіданні колегії ХОДА та представників прокуратури Харківської області.
Потрібно платити зарплату та піклуватися про людей. Це завдання кожного керівника та органів влади - Світлична

Про це повідомила прес-служба ХОДА. 

«Зроблено чимало кроків, щоб підвищити рівень захищеності бізнесу та виробника, надати сприятливі умови та спростити ведення бізнесу. Відповідальність підприємств та їх керівників повинна бути дзеркальною, - підкреслила керівник області. - Якщо ми говоримо про людей, то перша умова: потрібно платити заробітну плату. Накопичувати борги підприємствам неможливо за однієї простої причини – потрібно піклуватися про людей. Це особливе завдання кожного керівника та органів влади зокрема».

Юлія Світлична відзначила, що рішення розглянути стан виплат зарплат у області на колегії ХОДА прийняли кілька місяців тому – в ході підсумкової колегії обласної прокуратури.

Губернатор Харківщини попередила всіх представників влади і керівників підприємств про те, що вони несуть особисту відповідальність та мають дотримуватися чинного законодавства щодо виплати зарплат. Вона також зазначила, що у випадках, коли підприємці або промисловці порушують закон, то їх слід одразу ж притягувати до відповідальності. 

Вона також повідомила, що протягом минулого року спільними зусиллями в нашому регіоні вдалося скоротити заборгованість із зарплати на 6,5 млн грн. Юлія Світлична відзначила, що в регіону є специфіка, а саме – тут розташована велика кількість державних промислових підприємств, органами управління яких є відповідні міністерства й державні концерни. «Але на цих підприємствах працюють наші люди. Ми повинні їх чути та піклуватися про них, отже оперативно та вчасно реагувати на порушення законодавства», - сказала керівник області.

Раніше ми писали, що 2017 року на Харківщині були підняті зарплати на великих підприємствах, повністю ліквідована заборгованість по зарплаті на 70 підприємствах області. У позитивному балансі року плюс 3000 зайнятих вакансій, зростання середньої зарплати на 39%. 

comments powered by HyperComments