Члени громадської ради селища Артема брали активну участь у захисті парку та прав громадян, які мешкають у селищі. Тепер у них забирають приміщення

Жанна Титаренко  |  Четвер, 19 травня 2011, 22:17
Парк Артема, так як і селище розташовані неподалік станції метро Московський проспект міста Харкова. На території парку організовано кілька стоянок, ферму для свиней, вирубано сотні дерев під забудову тощо.
Члени громадської ради селища Артема брали активну участь у захисті парку та прав громадян, які мешкають у селищі. Тепер у них забирають приміщення

Про це та інше під час прес-конференції повідомили члени ініціативної групи громадян селища Артема.

За словами Валерія Соколовського, у парку Артема розводять свиней і там їх вигулюють. Неприємний запах і постійний бруд від свинячих фекалій обурюють місцевих мешканців.

«Коли з парку подме вітер, то запах потрапляє до помешкання», - додав Валерій Слоколовський.

Хто організував стоянку для вантажних автомобілів, залишається невідомо. Відповідь на офіційне звернення до міської ради була отримана лише через півроку. У такій черговій відписці також було зазначено, що міська рада витратила 200 тисяч гривень на освітлення вулиць у селищі Артема. Але такі дані, за словами Валерія Соколовського, є сумнівними і потребують ретельної перевірки.

У чергових відписках також було помічено інформацію про те, що на ремонт доріг у селищі Артема було витрачено 200 тон бетону (це теж під сумнівом), що власником 10 гектарів парку Артема є громадянин Нідерландів тощо.

Громадська рада селища Артема є офіційним органом самоорганізації населення. Але Харківська міська рада створила свої квартальні комітети, члени яких призначалися вищім керівництвом, а не обирались на громадських зборах і об’єднала їх у районний комітет.

За словами члена ініціативної групи самоорганізації громадян селища Артема Анатолія Росянського, кілька днів тому до цієї громадської організації прийшли особи з новоствореного районного комітету і вимагали термінового виселення з приміщення.

Згідно до законів України, з приміщення можуть виселяти лише за рішенням суду і лише уповноважені для цієї справи представники виконавчих органів.  Але незважаючи на це, представники ЖКГ, повноваженнями яких є надання послуг, а не процедура виселення (самосуд у нас не дозволяється), замінили замки і не пускають до приміщення членів громадської ради селища Артема.

Виходячи з таких обставин представники громадської ради селища Артема подали заяву до правоохоронних органів  та звернулися за допомогою до ЗМІ.

comments powered by HyperComments