У Харкові на вулиці Ярославській побудують медичний центр у дореволюційному стилі

Субота, 11 червня 2011, 12:37
Двоповерхова будівля в дореволюційному стилі буде побудована на вулиці Ярославській, 18. У ньому розміститься медичний центр. Відповідна архітектурна пропозиція була розглянута 10 червня на засіданні Харківської архітектурно-містобудівної ради. Зараз на цьому місці розташована одноповерхова будівля із складськими приміщеннями, яка буде знесена.
У Харкові на вулиці Ярославській побудують медичний центр у дореволюційному стилі

 

На першому поверсі нової будівлі будуть кабінети жіночої консультації, а також дві житлові квартири. На другому поверсі теж розмістяться кімнати медичного центру. Автори проекту запропонували максимально зберегти зовнішній вигляд будівлі, щоб воно вписалося в архітектурну композицію забудови вул. Ярославської.

"Стилістика будівлі обрана правильно, вона націлена на посилення автентичності історичного центру міста. Це позитивний момент", - відзначив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. За його словами, на вул. Ярославською можна буде знімати фільми про дореволюційний час.   Проект буде прийнятий найближчим часом, після того, як автори приведуть його у відповідність з нормами протипожежної безпеки, що передбачають, зокрема, майданчик розміром 12 на 12 метрів у дворі будівлі щоб у разі потреби до нього могла під'їхати пожежна машина.

comments powered by HyperComments